FINANSKRIS v.17 - MAI IVFJÄLL

idag presenterar vi mai ivfjäll och ett utdrag ur hennes projekt 57577etc. det är dikter skrivna i tanka-form som undersöker kronisk sjukdom och tvåspråkighet. som mai skrivit på sin tumblr "a tanka poem a day keeps the abyss at bay". jag tycker själv mais dikter är överraskande och lika vackra som makabra, alltid intressanta att läsa. mai är publicerad i ett flertal tidsskrifter som ordkonst och provins men också i amerikanska och brittiska tiddskrifter som american chordata, grimoire och hotdog. nu även här på finanskris! läs och njut.
vill du också vara med i finanskris? mejla mig på clara.olausson@hotmail.se
 


utdrag ur 57577
 

ACNE ARCHIVE

huden 

blommar        konstellationer 

bleka 

stjärnor       ett levande arkiv 

fruktbart     svullet underverk 

 
 
FEJKNUCKA

sex 

rinner ur mig 

erotiken 

av döda blommor 

någon sorts suck 

 

PHOEBE, MONICA & RACHEL

kroppen är en bivack 

ett tillfälligt vindskydd        kosmos 

återkallar oss 

men vi vill beröra tills 

vi inte orkar längre 

  

VILDHJÄRNA DRÖJER

blött 

magnoliaträd 

droppar 

minnen  efterregns- 

spökdop 

  

DIN FRAGMENTERADE FLYKT

om jag doppar dig 

i en pool 

av loka likes too much 

vad blir vi

salome anmodas

 

VILDHÄSTAR FINNS INTE MER

alla kroppar 

jag kunde ha varit 

jordbunden medan 

du drömmer               hur mycket

rosa orkar en dikt 

 

BLOMBLAD ÅDRORNA

mitt kön är ungmö 

min kropp är ett smultronställe 

honungssuck                   kalla 

mig persefone        som om 

vinterns  grepp  hade  mening
 

Clara Olausson