FINANSKRIS v.18 - MARIA BODIN

idag åker vi tillbaka till 1300-talet! skoja, man kan inte resa i tiden (än??)
men man kan skriva dikter som svarar till andra diktare från andra tider, och det är ju typ som att resa i tiden, om man har jäääääääääääääääääääättemycket fantasi. vi bjuder på dikter av maria bodin, som svarar den hinduiske diktaren vidyapati. wow!! 
maria har tagit emot anders frostensson-stiftelsens psalmstipendium, hon studerar religion och litteraturvetenskap vid stockholms universitet och vill även säga att "10TAL inte vet vad återförtrollning fucking innebär". 
LÄS OCH NJUT!


Abakus eller Radha räknar

 

1

Där är den enda, den ensamma månen
och sedan månen
som med sin gloria
omstrålar Shivas krona.

Bara en måne på himlen
Men hos dig tre – så säger du.
Stämmer det?
Jag skulle själv vilja räkna mina månar
Jag skulle vilja skjuta en och en åt sidan på sin tråd
Bröstens månar, bröstvårtornas,
mitt ansiktes och ögonens
och pärlorna som trillar
ur den lösa sammetspåse som är
min mun.

2

Låt min klänning vara, älskade vän.
Jag försäkrar att den inte döljer någon glädjens rikedom.
Bara glänsande luft,
som spindelväven i en grenklyka.
Men jag ska leta var jag går.
Jag ska glänta på himlen och jorden.
Skilja dom åt så träden hänger
från sina fästen i molnen
som slamsor, slemtrådar.
Glida med handen
över Vintergatans veck
knottriga av stjärnor.
På rymdens blå hud
söker jag en blodfylld fästing.

Clara Olausson