11 dagar över tiden

Hej hej !!! Det var ett tag sen <3 Jag har varit lite såhär "varför startade jag en blogg, jag orkar inte blogga". Men nu har jag bestämt mig för att jag orkar det fast kanske inte jättefrekvent. Det får vara som det är, och jag har märkt att bloggar inte behöver uppdateras varje dag nu år 2018.

Status på mig är att jag är jättegravid, mitt barn “skulle” kommit 10 aug och nu är det 21 aug. Kan inte riktigt förklara vad det gör med en människa att gå över tiden på det här sättet. Jag hade ju hört att det är jobbigt att gå över tiden men tänkt att vadå, det är väl bara att hitta på lite saker att göra och njuta av att det inte finns några “måsten”. Varför klaga när det finns folk som har riktiga problem. Meeeen det är nåt som händer i hjärnan när man går över tiden, jag lovar. Man blir som en kastrull med soppa som har stått och puttrat lite härligt på spisen och helt plötsligt kokar över. Jag känner mig kränkt, förnedrad och sparkad på. Av mitt eget barn!! Ja, sparkad på bokstavligt ;))))) Tror det är viktigt för gravidas hälsa att samhället och sjukvården börjar prata om en “beräknad månad” istället för ett “beräknat datum”. Så slipper man känna sig psykotisk när man går från högsommar och “vilken dag som helst kommer barnet” tills det plötsligt är höst, mörkt ute och man FORTFARANDE ÄR GRAVID !!!!!!!!!!!!

39810797_669019110164560_1159602944711065600_n.jpg

 

Det här plagget har jag haft hela sommaren, det är därför jag inte umgåtts med så många människor – jag skäms. Dessutom är det konstant fläckigt eftersom maten man spiller när man äter hamnar på magen istället för på golvet. Funderar på att sy om “särken” till ett normalt plagg att bära efter förlossningen, som ett minne, ett monument över graviditeten? Jag har nämligen köpt en symaskin för jag tänkte det kunde bli mitt nya intresse. Jag kan ju lägga upp mina alster här på bloggen.

Idiotiskt att börja blogga igen några dagar innan man ska få en bebis, eller så är det genialt? Pga folk kommer strömma hit för att läsa om mammalivet. Jag kanske lägger upp en förlossningsberättelse.

Nu ska jag säga nåt som jag skäms över. Jag är lite rädd att mitt barn ska bli jungfru istället för lejon. På torsdag byter universum till stjärntecknet jungfru och jag tycker det är himla synd att det ska bli så för lejon är ju ett charmigt, "eldigt" stjärntecken och jungfru är ju .. jahapp. Men jag tänker att denna “ångest” är mitt sätt att hantera att jag inte vill att det ska va nåt allvarligt fel på barnet, dvs jag har ångest över en töntig grej istället? Hoppas iaf att det är så och att jag inte på riktigt bryr mig om stjärntecken. Men som min kompis sa: G kommer nog få det lättare i livet om hon är ett jordigt stjärntecken än ett eldigt. 

Bye for now <3

 

Anna AxforsComment
Planerar livet

Kollar runt lite på sociala medier för att få inspiration till vad jag ska skriva om.

Hittar tyvärr inget, allt på sociala medier är tråkigt. Jag hatar verkligen samtiden. HATAR. Tror iofs inte att nån annan samtid hade passat mig bättre, utan det är mer konceptet samtid jag hatar. Att saker och ting ska vara inne och andra saker ute. OBS, inte så "det är fel att göra inne- och utelistor!". Menar mer att varför är det t.ex. jätteinne att brodera budskap på äckliga tavlor? Om man broderar "WOMEN JUST WANT TO HAVE FUNdanmental rights" så kommer man få ett tusen gilla och flera hundra kommentarer. Snyggt!!! Bra!!! Sådär ska de se ut!!! Fast att en miljard människor redan broderat detta innan? Nä jag fattar inte. Fattar inte varför folk är så lättimponerade. Sen blev jag feminist när jag var 12 och kanske broderade en sån tavla när jag var 13. Så för mig är det lite som att se folk leka med ponnys och barbies och tycka det är kul. 

Förlåt för negativitet!

Nu till nåt positivt. Min diktsamling Jag hatar naturen ska ju komma ut snart. Och om nån undrar varför det inte står på alla stans löpsedlar och skriks ut över bergen så är det för att jag och mitt förlag jobbar inte riktigt så... vi jobbar mer: vaknar upp, åh idag ska boken släppas, Kalle skriver du ett pressmeddelande? (Kalle är en assistent säger vi) Hmmm vart ska releasefesten vara, och vad ska vi bjuda på? Hallongrottor* kanske? Anna sista stycket är lite konstigt kanske, ska vi ta bort det? Hoppas tryckeriet hinner trycka och leverera boken till ikväll. Annars får vi kanske skjuta på releasen? 

MEN den börjar i alla fall bli klar och det ska bli SÅ SKÖNT pga jag tycker verkligen inte om att skriva längre, vill bara vara en entreprenör och mamma. :) Vakna upp, koka kaffe, sätta mig med dagens räkenskaper... leva i verkligheten liksom.

INTE: åh jag ska undersöka bokstaven K! Kalas, klättermus, kanonkula, krytskytt... åh det får bli en dikt värd att läsas på alla landets bibliotek. 

Enda anledningen till att jag kommer fortsätta skriva är för att annars kommer alla ens haters ba "hahaha! Det blev inte mycket av henne! Trots att hon hade en blogg med Elis Burrau på Nöjesguiden och allt"

* Ett väldigt feministiskt bakverk pga liknar en fitta och fittan vill vi ju hylla!!! Varför bakade inte vi i LoveStory-redaktionen Hallongrottor på 8 mars och delade ut på stan tillsammans med en skylt som det stod "Gratis kramar" på? Backa tiden!!!

Anna Axfors Comment
Ska jag bli en modeperson?

Jag har märkt att många människor har “mode” som intresse fast de inte klär sig så bra, de kanske till och med är en modeprofil eller har mode väldigt starkt som identitet. Funderar på om jag också ska börja lägga upp outfitbilder osv, alltså med min nuvarande identitet skulle det aldrig gå men jag kanske ska byta identitet? Till nån som gillar kläder. Inte för att jag gillar kläder, men jag gillar kläder lite mer nu är förut. Min resa till att gilla kläder är lite traumatisk. Ska försöka förklara varför. En sak jag tex tycker är jobbigt är hetsen att “dina kläder säger vem du är”. Läste i senaste numret av Åhléns tidning (enda tidningen jag läser???) att Noomi Rapace gör parfym för att det är så spännande för “en persons doft säger vem den vill vara”. Jag får panik av detta och dylika uttalanden?? Jag använder ganska ofta H&Ms billigaste parfymer som kostar 19 kr!! 19 kr!! Sååå billigt, men jag tycker faktiskt de luktar ganska gott. Men säger det något mer om mig, mer än att jag är fattig? Hoppas inte det. Eller om jag har på mig en halvful vinterjacka för vintern snart är slut och jag orkar inte slösa pengar på en bättre utan vill hellre unna mig ett snyggt sommarplagg ;) ;) Om nån modeintresserad person skulle se mig så skulle den ba: Ah, den tjejen gillar fula jackor från Myrorna :) Nej det gör jag inte, det råkar bara vara det enda jag har just nu!!!


Hoppas nån fattar vad jag menar iaf.

Förresten, roligt att Benjamin Ingrosso vann Mello va???!! Nu kommer han vinna hela skiten! Haha det där “hela skiten” sa jag lite ironiskt, om nån undrar…

Menar såklart Eurovision.

Jag skrev ju om det i förra inlägget. Såg att en annan stor bloggerska Jonna Lundell också var synsk och förutsåg Benjamin Ingrossos vinst.

 

Jag är sååå besatt av Jocke & Jonna just nu… även av Samir & Sigrid, och Samir & Viktor.. det är så bra att jag ska få barn, jag längtar inte till “bebistiden” utan jag längtar till barnet är 4-5 år och vi ska titta på YouTube tillsammans och bara mysa ner oss i olika influencers.

Jag har sett alla avsnitt av Jocke & Jonnas spökjakter och nu har jag inte kvar så måste kolla på LaxTons egna spökjakts-videos och de är inte lika bra. Men de är ändå okej. Länkar till den bästa spökjakten av Jocke & Jonna här nedan så kan ni titta och mysa. Ha en bra måndag!

Anna AxforsComment
Welcome to the world of Anna Axfors

Hej och välkomna till min lilla värld.

Det var ett tag sen jag hade en blogg, dags att börja igen!!!

Om nån undrar vem jag är så kan jag säga det i ett annat inlägg. Är inte så mycket för att "presentera mig", hoppas ni har överseende.

Och hoppas ni gillar min header. Det ska va lite känslan av en vårdag, man kanske går omkring på stan och dricker Pepsi, sen möter man mig, woho!! Ska vi slå följe? Man går till en parkbänk och skrattar och möter andra vänner, ett helt gäng som hänger utanför ICA. 

Fast ärligt talat när jag tog bilden tänkte jag bara "avbilda mig som Rose i Titanic". Precis som med den här fotoshoten (säger man så? fotoshoten? jag brukar säga så i alla fall!) i BON. Fy fan vad jag hatar intervjuer med mig själv, ska bli en sån som inte låter sig intervjuas, likt Lars Winnerbäck eller Thåström. 

Copyright Elsa Soläng!

Copyright Elsa Soläng!

Men jag ska ha en liten exklusiv intervju med mig själv här på bloggen så ni följare får lära känna mig bättre.

Nu börjar resan!!!!

Btw jag är helt besatt av Benjamin Ingrossos musik. Han är vår nästa stora musikexport? För några dagar sedan sa min pojkvän nåt som slog ner som en bomb i vårt hem. Det var när vi lyssnade på "Dance me off" och Jakob tittade på mig och ba: Benjamin Ingrosso kommer vinna Eurovision. Han sa det på samma sätt som någon med medelålderskris skulle kunna säga "Men jag vill ju ha en motorcykel". Ni vet liksom nåt man vetat hela tiden men inte förstått med medvetandet. Spännande.

Förresten vårt hem är så otroligt medelklass har jag märkt, för nån vecka sen när jag lyssnade på musik på datorn så frågade datorn ungefär såhär: Vill du lyssna på tv:n? Jag ba jaaaa det kan jag väl göra, om det går??? Datorn bara jajemen, det fixar vi, så satte tv:n på automatiskt och ut strömmade musiken i värsta high tech kvalité.

Här är Benjamin Ingrossos vinnarlåt, den bjuder jag på idag!

God fredag <3 <3 

Anna AxforsComment