Amanda Palmer förutspår: Trump kommer göra punkrock stort igen

Amanda Palmer har kanske främst gjort sig känd som sångerska i punkrockbandet Dresden Dolls, men släppte även nyligen boken The Art of Asking: eller hur jag lärde mig släppa oron och be om hjälp. 

Ja, någon oro för att Donald Trump efter årsskiftet tillträder som president i USA verkar hon i alla fall inte ha, enligt ett tal hon höll på Woodfork Folk FestivalHennes band Dresden Dolls har inspirerats av cabaret-estetiken och nu jämför hon med hur levande kulturen var i Weimarrepubliken före Andra världskriget.

 Ett skrämmande klimat skapar den bästa konsten. Jag är optimist, det här är vår tid. Trump kommer göra punkrock stort igen, säger hon i talet.

Men hon kallar även de senaste månaderna i USA för "a total shit show", speciellt om man är något annat än en vit man. Därför drar hon och maken Neil Geiman nu till Australien där de fått femårigt arbetsvisum. Palmer sörjer att hon inte kommer vara i USA den 20 januari då Trump tillträder som president:

 Jag känner att jag verkligen borde vara där i Washington med miljtontals andra kvinnor och ge ett stort finger till den där organgefärgade människan.

LoveStory