RECAP: Stjärnorna på slottet – Sofia Ledarps dag

Anna Axfors gör en recap på Stjärnorna på Slottet, igen. Och tråkas ut. 

LÄS ÄVEN:

Magnus Ugglas dag

Lia Boysens dag

 

Ja, som vi kunde se redan i slutet av förra avsnittet så hade Sofia Ledarp, som är dagens huvudperson, bestämt sig för att de skulle starta klockan 6 och alla blev SKITSURA! Stackars Sofia, hon ba: förlåt förlåt förlåt, tack så mycket för att ni är uppe, de andra ba: Mm... känns förjävligt faktiskt...

Jaha, och vad har Sofia varit med om för spännande i livet? Ja men t.ex. så var hennes pappa med i maffian! Hon fick inte ens gå på dagis, växte upp på restauranger och i en kiosk. Faktiskt den mest spännande uppväxten hittills i det här programmet måste jag säga.  

(På bilden ovan: Sofia och hennes mamma i kiosken där Sofia spenderade hela dagarna likt Fritzls barn i källaren)

Haha, så typiskt Magnus Uggla att ba: STOR skillnad från att gå på Franska Skolan till att flytta till FRUÄNGEN! Alltså, rätta mig om jag har fel men Fruängen kan väl inte ha varit typ slummen?

Sen ger Sofia alla varsin keps som "ledtråd" till vad de ska göra sen... och här lider jag faktiskt med Johannes Brost, jag HATAR när man kollar på Stjärnorna på Slottet eller Så mycket bättre och de ska göra nåt "fysiskt"! Känns som att det är jag som måste göra det! Fatta vad jobbigt när nån ba: nuuuu ska vi spela lite fotboll. HATAR DET!

Det som stod på schemat var alltså "att dansa hiphop":

Haha, "tricksiga rörelser som vi svenskar kan ha svårt med"? Vad är det för rasbiologiskt resonemang?!

Otroligt roligt men också kränkande att ingen har koll på de andras filmer? De ba... jag gjorde succé med den här filmen... de andra ba: Jaha, vad roligt för dig?! Minns inte den filmen, kan du berätta vad den handlade om.

Självklart har Sofia också varit med om något helt "slumpartat" i sin karriär... tror de hetsar varandra att komma på mer och mer slumpartade saker, till slut så ba: jag halkade i en vattenpöl in på Teaterhögskolan och nu står jag här, konstigt.

Gulligt när de andra deltagarna ska kommentera och analysera den som berättars liv, ja men det hon sa om pappan där var ju himla hemskt... måste varit tufft. Fattar att det är produktionen som tvingar dem att kommentera men ändå. 

Johannes Brost hatar män som slår kvinnor. Längtar till hans dag!

Sorry om det inte var en jätterolig recap, kan helt ärligt säga att det inte var ett jätteroligt avsnitt! Tycker faktiskt SVT borde fräscha upp detta program?! Det heter ju Stjärnorna på Slottet, inte Skådisarna på Slottet, så varför inte ha in lite andra yrkesgrupper också? Tänk typ: nån mediepersonlighet, nån gammal programledare, nån artist, nån författare, nån Instagramprofil, nån från Svenska Akademien osv, det hade kunnat bli spännande! Men nu ska de liksom damma av varenda svensk skådis som varit med i en film. Inte konstigt att det blir lite tråkigt.

Man fattar i alla fall varför Sofia Ledarp är med, för då kan de avsluta med att göra reklam för två aktuella SVT-produktioner. Väldigt smart!

Okej, hörs om det här nästa vecka igen, då är det hon till vänster i bilden ovan som är huvudpersonen. Ska bli intressant att se vem hon är, och vad hon heter!

Anna Axfors