"Stjärnorna" som gigar för Trump – känner du igen dem?

När Obama svors in som president uppträdde artister som Bruce Springsteen, Shakira och Beyoncé. När Donald Trump går igenom samma process imorgon kontrar han med... 3 Doors Down.

3 doors down.

Hade detta varit en deltävling i Melodifestivalen hade startfältet beskrivits som svagt. Om jag fått en biljett till någon av dessa i present av en kompis hade jag sagt upp kontakten.

Hur många känner du igen?

 

# Toby Keith:

Patriotisk countryartist med hela tre låtar med titlar som innehåller "America". Bär antingen cowboyhatt eller USA-keps. Gärna snabba solglasögon. Uppträder redan på välkomstceremonin idag.

Beefat med Dixie Chicks.

 

# 3 Doors Down:

Nickelbacks bortglömda lillebror.

Känns som att deras låtar typ var med i CS-filmer nån tonåring gjort i Windows Moviemaker 2004? Post-grunge betyder tydligen numera pro-Trump.

Också ett av banden som spelar på torsdagen. Där även Angelina Jolies pappa (visserligen också skådis men i dag knappast household bland någon under 50) förekommer i en oklar roll. Om du inte kan få stjärnorna, prova med deras galna föräldrar!

DJ Ravi Drums.

 

# DJ Ravi Drums:

Denna 48-årige trumslagarpojke är enligt uppgift sin egna stylist vilket gör honom till USA:s Lena Philipsson.

Skymtade förbi i Matrix Reloaded och har varit Hugh Hefners privata DJ. Kämpa.

 

# Jackie Evancho:

Kom tvåa i amerikanska "Talang" som tioåring och är den yngsta soloartisten som sålt platinum i USA.

Kör nu på julskivor och Donald Trump. Som vilken 16-åring som helst...

Kommer sjunga nationalsången.

Enligt uppgift kommer italienska skönsångaren Andrea "Por ti volare" Bocelli dela scen med henne. Tydligen är han gammal polare med Trump.

 

#The Piano Guys:

Fritt översatt: Pianogossarna. Fyra kramgoa farbröder som tycks komma direkt från Dressman-reklamen. Men de tar det långt från piano (trumvirvel): inför sin spelning för Trump har de skrivit ett öppet brev där de tar avstånd från mobbing! Starkt.

 

#The Rockettes:

Kvinnor som dansar i grupp och matchande kostymer. Hörde jag mellanakt? Om det ens går att tala om en sådan i ett så här svagt startfält.

 

#Mormon Tabernacle Choir:

Hånglar du med en medlem om dagen har du nästan att göra i ett helt år (de är 360 stycken). Samtliga medlemmar hör till mormonkyrkan i Salt Lake City så det är knappast aktuellt ändå.

Sjunger religiösa och patriotiska sånger. Look: din personliga bankman.

 

#Bubblare:

Springsteen-coverbandet The B Street Band har dessvärre hoppat av. Men, varsågoda, alla O'Learys-krogars snubbtrubadurer som misshandlat "The River" genom åren: här har ni en gyllene chans! Ring Donald, ni hinner flyga över!

 

The Piano Guys.

Jakob Nilsson