RECAP: Stjärnorna på Slottet – Gunnel Freds dag

Anna Axfors recappar Stjärnorna på Slottet, och lär sig äntligen vem Gunnel Fred är men undrar över ordet "känslosklen".

LÄS ÄVEN:

Sofia Ledarps dag

Magnus Ugglas dag

Lia Boysens dag

Igår var det dags för Stjärnorna på Slottet igen! Och det var den blonda i mittens dag! Alltså, jag vet att hon är känd (eftersom hon är med i det här programmet) men jag kommer ändå inte på vad hon heter, även efter att jag sett programmet?! Hon gjorde i alla fall ett litet practical joke som såklart fick Johannes Brost FÖRTVIVLAD:

"Kaffe, juice och hela millevippen!"

Gunnel Fred heter hon! I varje program så levererar ju deltagarna några starka barndomsminnen och här har vi Gunnel Freds:

Hon hoppade upp och ner på någonting, kommer inte ihåg på vad! Men det var ett bra barndomsminne! Fem plus!

Det här är kul, när Gunnel Fred berättar att hennes mamma var deprimerad och Lia Boysen ba: VAR HON DET HÄR VACKRA ORDET KÄNSLOKLEN? Gunnel ba: Jaa, precis, hon var känsloklen. Det blir sån elefant i rummet när nån uppenbarligen hittat på ett ord och den andra låtsas att det ordet finns? Sen är det nån som äntligen vågar säga som det är: ni menar nervsjuk! Gunnel: Ja. Nervklen, sa man också. Som att det är ungefär lika vanliga ord.

Känsloklen känns inte som typ ett "jätteetablerat" ord, eller?

Här blir jag konfunderad, är det nån som gör en Hitlerhälsning???

Magnus Uggla börjar veva om sin brist på mammatid igen...

No shit Sherlock! (Förlåt för min okänslighet, tycker det är hemskt såklart men risken att någon som berättar om sitt liv har haft depressioner är ungefär 99%)

Det här är alltså ett litet internskämt som växt fram under programmets gång, alla deltagare ska säga något kriminellt de gjort. Gunnel stal en tröja en gång som hon sen bar i kyrkokören som hennes pappa ledde. Söndagsunderhållning på hög nivå. 

Här kallar Johannes Brost Sofia Ledarp för Sofi... men det är inte det de skrattar åt, utan att han kallade henne Sofi gick helt obemärkt förbi. Det märks att ingen deltagarna bryr sig om de andra på djupet, de känner inte till vilka filmer de medverkat i och vet inte ens vad de heter.

Ingen kommentar på detta förutom: se förrförra veckans recap om behovet bland vissa grupper att prata om sin gymnasietid.

Sen är det dags för dagens "temaaktivitet", som den här gången är ROLLSPELA GAMLINGAR:

Hahaha. Är inte detta lite kulturell appropriering på gamla egentligen? 

Tyckte det verkade riktigt roligt att spela Bingo, skön sysselsättning. Varför gör man inte det oftare?

Magnus Ugglas skarpa analys om vad "vi" kommer göra när "vi" blir gamla. 

Det här är märkligt, när Gunnel Fred berättar om när hon träffade och gifte sig med Stefan Ekman och hon berättar det som om hon träffade "kärleken i sitt liv" och man tänker gud vad fint att det finns livslång kärlek. Sen ba: efter några år skilde vi oss, det höll inte så länge. Då kände jag mig ändå lite lättad, pga varje gång nån har "livslång kärlek" så måste man omvärdera hela sin syn på livet?

Alltid detta tjat om scenskolan! Det verkar vara väldigt viktigt för skådisar när och var de gick på scenskolan, det ger liksom lite aura av "riktig skådis".

Nästa roliga aktivitet: skriva en kontantannons. Johannes Brost har aldrig behövt skriva kontaktannons.

Ännu en framtidsspaning av Magnus Uggla.

Gunnel Fred blir galen av maktmissbruk.

Det här är faktiskt ett lite konstigt moment, det uppdagar sig att Gunnel Fred har två barn? Hon har verkligen genom hela programmet bara pratat om ett, samt sin exman Stefan Ekman. Sen visar det sig att hon senare i livet var gift med Peter Dalle och fick ett barn med honom? Det är som hennes "lilla hemlighet" som hon trodde hon kunde dölja.

Tydligen kom uttrycket "kåt, glad och tacksam" till undet ett bråk i Gunnel Fred och Peter Dalles kök. Gunnel sa: Men hur ska jag va då?! Och Peter svarade: Vad sägs om kåt, glad och tacksam?! Detta kom sen med i filmen Ogifta par, den som har undertiteln "En film som skiljer sig". Älskar sådana svenska 90-talsfilmer för övrigt. Men det är ju helt sjukt att Peter Dalle sa "vad sägs om kåt, glad och tacksam" på riktigt och att det är en rolig anekdot? Om nån sa så så skulle man ju bara... omg, är jag gift med den här personen?

"Har du jobbat med Bergman" är också en replik som återkommer när skådisar ska "sammanfatta sina liv". 

Här ska Magnus Uggla låtsas att Gunnel Fred varit med i en känd film vid namn Strul? Nån som sett den? 

Nu har vi kommit fram till kvällen, dvs de sista minutrarna på programmet. Skönt. Det är dags att läsa upp kontaktannonserna och Magnus Uggla har skrivit sin till Lia Boysen:

Lia blev jätterörd av att Magnus kallade henne för fisköga precis som när hon var liten.

Johannes Brost skrattar åt sin egna kontaktannons, de andra skrattar för att han skrattar och Sofia Ledarp skrattar med men förstår hon någonting? Det är osäkert.

Nästa vecka är det Johannes Brost och då blir det åka av!!! Ta med passet så ses vi då!!!

Anna Axfors