Recap: Stjärnorna på Slottet - Magnus Ugglas dag

Äntligen har Stjärnorna på Slottet börjat igen! Eller äntligen och äntligen, jag vet inte vem som kollar på denna beiga kopia på Så mycket bättre (okej, Stjärnorna på slottet kom innan, men Så mycket bättre är ändå så mycket bättre). Men det är i alla fall kul att skriva recaps på det.

Först ut i söndagens säsongsstart var Magnus Uggla, den folkkäre gamla goingen! 

Vilka är detta???

Alla står och hälsar på varandra och bara: hej hej, vem är du, vem är du... Sen kommer äntligen någon de känner igen, nämligen MAGNUS UGGLA!

MASSHYSTERIN när Magnus Uggla kommer och alla ska visa att de känner honom. Alla kan “enas” kring Magnus Uggla.

 

Eller...?

 

Hon till vänster heter tydligen Lia Boysen! Jag känner igen hennes ansikte men kan inte placera henne. Kanske har hon varit med i någon Bertfilm?

Det sjuka är i alla fall att Lias mormor har VÄXT UPP på slottet?

 

Det hoppas vi få höra mer om i kommande avsnitt! Du måste berätta Lia!

Hmmm, var det verkligen så att Lia Boysen själv växt upp på slottet?

 

Lia Boysen kan inte fatta att hon ska bo i barnkammaren... alltså, för dem som "växt upp" på slottet är alltså detta BARNKAMMAREN, det kanske produktionen borde tänkt på innan de gav det rummet till Lia.

Johannes Brost fascinerar med att kunna ord som “stukaturen”! 

 

Här säger kocken välkommen till Johannes Brost och då svarar han själv: Välkommen! 

Det här med alla äldre kvinnor i Stjärnorna på Slottet ska ha med sig en miljon inramade foton?! Vem behöver det, på riktigt? Det är ju bara ett statement för att skryta över att man har massa barn. Fast det kan också vara kontrollbehov, typ att om man har med sig massa egna saker så känner man sig i kontroll.

 

Det är tydligen inte bara lantisar och arbetarklassen som älskar hotellfrukost, utan även självaste Magnus Uggla.

 

ETT barndomsminne Magnus Uggla kommer ihåg är när en kille lyfte upp honom ur sandlådan, och sedan satte ner honom igen. 

Han var kanske fyra, fem år. Sånt skär i hjärtat! 

Ja herregud, jag kan verkligen se hur Stjärnorna på Slottet-redaktionen slitit sitt hår över att det här är det enda Uggla kan skrapa fram ur minnesbalken. Vilken tur att med lite dramatisk bakgrundsmusik kan vilken historia som helst bli "tung".

 

Nu kommer jag klistra in lite fakta rakt från Wikipedia så kan vi ha det i bakhuvudet sen när vi går vidare och hör Uggla prata om att han är "klasslös".

 

 

Uggla berättar att han bodde längst ned i ett hus och de bättre familjerna bodde några våningar upp. Jag har aldrig hört talas om klassmarkören "bo högt upp i ett hus istället för långt ner" men den finns säkert!

 

Såhär mycket skrattar alla åt att Uggla stal pengar i omklädningsrummet i skolan. 

 


Såhär mycket skrattar alla åt att Uggla och hans bror brottades varje dag.

 

 

Här pratar Uggla om att hans mamma var karriärist och arbetade hela tiden, och han blev ivägskickad på somrarna och fick sömnproblem på grund av att han saknade sin mamma. OBS att vi ännu inte kommit till delen då han själv pratar om att han inte orkat ta hand om sina barn.

Det här är Magnus Uggla när hans familj flyttade till förorten Nacka.

 

Där blev han en "bråkstake" men han hade värsta flytet för hans pappa råkade vara jurist!

 

"Jag är liksom klasslös". Det är alltså Magnus Uggla som säger detta, Lia Boysen är bara sjukt fascinerad. Fatta att vara klasslös!

Sedan hoppade han av gymnasiet men hade sånt flyt att han kom in på Kalle Flygares Teaterskola men där orkade han inte heller gå kvar.

 

 

Som vanlig i Stjärnorna på Slottet så händer det tokroliga saker. Här har t.ex. Uggla bestämt att de ska fira jul och alla ska ha jultröjor (som kompensation för att hans barndoms jular inte var så bra). Otroligt skojigt!

 

 

Här hade Magnus Uggla sånt flyt att ett skivbolag gav ut en svensk skiva i månaden och en blev hans debutalbum!

“De fattade inte ironin.”

Haha, I feel you Magnus Uggla! Vill ha "De fattade inte ironin" som väggord.

 

Jag älskar att han pratar om sin karriäristmamma som en psykopat som fick honom att äta sömntabletter och sen bara "jag orkade inte ta hand om mitt barn, det var fett tråkigt". Men det är väl fint att vara ärlig.

 

Det här är tufft, när Sofia säger att hon älskade "Jag och min far" och Uggla tar åt sig äran för den. (Han gjorde alltså en cover på Olle Ljungström när de var med i Så mycket bättre 2012)

Till slut kör de julklappsspelet vilket Sofia Ledarp tycker är SÅ fantastiskt att hon nästan gråter.


 

Lärdom från detta avsnitt: man kan göra en "rolig/sorglig" historia av i stort sett vad som helst. Och: privilegierade människor slutar aldrig hitta på historier om att de egentligen är "klasslösa".

 

Nästa vecka blir det Lia Boysen! Det ska bli spännande att se vem hon är och vad hon hittar på för roligheter. Kanske kommer stjärnorna att fira Halloween? Eller påsk? Vi hörs då!

Anna AxforsComment