Nyckelband och peruker är nya årets trender

LoveStorys egna stilguru Myrna Lorentzon spanar in nya årets trender.

Hej och god fortsättning på er allihopa. You know how it goes! Nytt år, nya löften, nya vänner, nya vanor, men kanske viktigast… nya trender. Som jag förväntar mig att ni minns vägledde jag er nyligen genom 2016:s alla trender, och självklart kommer jag inte lämna er hängandes där. Låt oss prata om hur ni, lika självsäkert som Zlatan i precis varenda situation någonsin, kommer entra det nya året och alla dess trender!

Skejtstilen

En av mina favoritsysslor här i världen är att reta mina skejtkompisar genom att “appropriera” skejtkulturen och oblygt bära till exempel thrasher-tröjor. Men! Det är faktiskt inte (enbart) för att få någon skejtare att himla med ögonen som jag bär dem, utan framförallt för att de är supersnygga! Skejtstilen är nog egentligen en trend som vi fick provsmaka redan förra året, och utgår väl egentligen från “skejt”-märken, det vill säga märken som skejtare bär när de skejtar? Aja, jag tror verkligen att skejtstilen kommer få fart i år och inte längre bara vara något modeller på Instagram ägnar sig åt. Så sorry (fast ändå inte) till alla irriterade skejtare där ute, ta det som ett tecken på uppskattning. Ni är coola!

Foppatofflan aka Crocs

Skärmavbild 2017-01-07 kl. 14.45.41.png

Okej, skratta inte! Hear me out. Jag tror på foppatofflans återkomst. Jag gör verkligen det. Kanske inte detta år, men i alla fall senast 2018. Varför? Jo, för att allt som är fult men praktiskt verkar bli trendigt. Regnjackan? Gummistövlarna? Sandalerna? Till och med strumpor i sandaler?! Så, detta är möjligtvis en lite vågad spaning, men ändå en jag tror på. Har ni provat en foppatoffla förresten? Det är kanske den mest bekväma sko jag någonsin haft att göra med. Jag tycker ni ska ge den en chans!

Att ha nycklarna synligt

Mina vänner kommer skratta åt detta eftersom jag de senaste månaderna förespråkat och helt ärligt kämpat för att göra nyckelband till en grej. Eller, jag kanske överdriver nu. Såhär då: jag tror verkligen att nycklar i ett nyckelband runt halsen kommer hända, därför ville jag vara häftigt tidig med det. Jag tror även att nycklar (eller sådana kedjor som alla coola på mellanstadiet hade) i skärphållargrejer på byxor kommer att bli en grej. Alltså, att ha nycklarna så att de syns! Med roliga och häftiga nyckelringar typ. Snälla ta efter denna trend så jag slipper framstå som världens tönt.

"Det är på tiden med en ny byxtrend. Vi kan inte pendla mellan utsvängda jeans och stuprör för alltid." 
Skärmavbild 2017-01-06 kl. 11.52.18.png


Peruker

Jag vet inte riktigt varför jag tror på denna trend, spaningen saknar ursprung. Men, det verkar vara en praktisk grej om man som jag lätt blir uttråkad och är på ständig jakt efter nya sätt att förändra sitt utseende på. Förra året impulsklippte jag en lugg på mig själv en eftermiddag av ren utråkning, en frisyr jag omedelbart ångrade och mådde dåligt över i flera månader. Min hårångest hade kunnat undvikas om jag bara istället köpt en peruk med lugg! Omväxling är inte bara roligt utan nödvändigt för den rastlöse, och omväxling blir väldigt mycket enklare om man har tillgång till massa olika frisyrer.

 

Crease cut-jeans

Denna trendspaning är varken modig eller risky, utan snarare garanterad. Inte för att jag tror jag är en bra trendspanare utan för att jag redan sett denna trend börja resa sig. Det är väl på tiden för en ny byxtrend dessutom? Vi kan inte pendla mellan utsvängda jeans och stuprör för alltid. Crease cut-modellen är i alla fall något kortare och är lite smått utsvängd längst ner. En byxvariant som känns väldigt fräsch 2017!

Förutom ovanstående tänker jag nu utan vidare förklaringar droppa några andra trendspaningar, så att jag om de faktiskt händer kan säga att jag visste det!

  • Smutsig stil och trasiga kläder

  • Tribals och eldflammor

  • Avklippta grejer i alla dess former

  • Iron Maiden-loggan

  • Att ha på sig olika skor på höger å vänster fot

Nu har jag gett er några av mina trendspaningar men glöm inte att det inte finns någon trend som är så viktig som att vara sig själv, känna sig bekväm och trivas med sin look och sitt utseende. Våga ta risker! Våga va er själva! Vi hörs snart igen. 

Myrna Lorentzson