Recap: Stjärnorna på Slottet - Lia Boysens dag

Igår var det åter igen dags för Stjärnorna på Slottet, allas vårt favoritprogram! (?)

Läs om säsongsstarten med Magnus Uggla HÄR.

Den här gången var det Lia Boysens dag! Om ni inte vet vem hon är så gör det inte så mycket, ni kan hänga med ändå!

Det viktigaste att veta är att hon - nej, HENNES MORMOR - växt upp på slottet och att slottet med dess nejd är ungefär som hennes andra hem.

Precis som i förra avsnittet är det svårt för de andra deltagarna att få in i huvudet att det är hennes MORMOR som växt upp på slottet, inte hon!

Stjärnorna på slottet går ju ut på att fem folkkära stjärnor (alltid halvkända skådespelare?) flyttar in på ett slott, äter middag, leker lekar och berättar för varandra om sina liv. Här pratar Lia Boysen om sin mormors bror vars livs kärlek dog (*ledsen smiley*):

(OBS! Hennes mormors bror var den som såg flest spöken!)

Alla mår som vi ser mycket dåligt av den här historien.

Men raskt vidare till nästa spännande grej! Lia Boysen gick på Walldorfskola. Och det här stör jag mig faktiskt på, för det finns inte en enda person som gått på Walldorfskola och inte pratar om det. Det är precis som personer som gått på IB-gymnasium eller Södra Latin. Det slutar aldrig, det är bara: när jag gick på Walldorf/IB/Södra Latin så gjorde vi såhär...

Detta är typiskt folk som gått på Walldorf: vi gjorde saker med lera! Vi sköt pil! Man ba, jaja.

Kanske är det på grund av Walldorfpedagogiken som Lia Boysen blivit så otroligt spontan och skön?!

Lia Boysen är extremt skön.

Bland annat så är hon halvdansk vilket såklart medför att de ska äta smörrebröd och kasta ur sig lite fraser på danska! Det er meget sjovt.

 

Hahaha, Johannes Brost är faktiskt riktigt go. Han tror att Downtown Abbey heter Abbey Road? Pluspoäng i min bok.

Självklart har Lia Boysen även gift sig på en äng i närheten! Allt annat vore ju sjukt.

Precis som alla andra stjärnor så har Lia Boysen råkat "glida in" alternativt fuskat sig in på saker sådär som ingen normal människa skulle göra? Hur kan någon liksom spela huvudrollen i en fransk film utan att kunna franska och sedan tävla i Cannes? För vissa människor är det tydligen inte svårare än att planka in på Statt på juldagen, grattis till dem!

Nu blir det desto allvarligare...

Helt sjukt, aldrig hört talas om den här sjukdomen där ögat börjar "skjuta ut"? Måtte jag aldrig få den. Det skulle i och för sig vara bra, har alltid tyckt jag har för små ögon.

Dagen avslutas med en lek där man ska gissa filmer som Lia Boysen varit med i - genom charader! Inte så lätt när man från början inte vet vilka filmer hon varit med i, förutom att det känns som hon varit med i Bert.

Men jag kanske är orättvis, hon knep faktiskt en guldbagge från Lena Nyman en gång. Sjukt att Lia Boysen är en större stjärna än Lena Nyman?!

Stjärnorna på slottet kännetecknas ju ofta av väldigt bra stämning, den här gången slutade det dock olyckligt. När Sofia Ledarp avslöjar att nästföljande dag är hennes och att alla ska gå och lägga sig för att de ska upp klockan sex, blir det extremt dåligt stämning. Det syns inte i texten men Lia Boysen säger till exempel "du kan inte göra såhär mot oss".

Grattis, då behövde ni inte kolla på Stjärnorna på slottet den här gången heller!

Nästa gång är det Sofia Ledarps dag som sagt och vi får se om de gör något som var värt att gå upp klockan sex för. Antagligen!

Anna Axfors