Recap: Tro, hopp & kärlek – Så gick det sen!

Anna Axfors gör sin allra sista recap av SVT-programmet Tro, hopp & kärlek.

LÄS DE TIDIGARE RECAPSEN HÄR: AVSNITT 1, AVSNITT 2, AVSNITT 3, AVSNITT 4, AVSNITT 5, AVSNITT 6

Fy. Fan. Sista avsnittet! Man vill gråta. Och gråter gör man, när man kollar på det här programmet. I och för sig, jag grät nog inte, men jag grät inuti. Låt oss göra en liten specialare och gå igenom deltagare för deltagare hur det gick för dem. OBS, i den här recapen har jag alltså inte bara recapat sista avsnittet utan även räknat med Så gick det sen-snuttarna som finns att se på SVT Play. Läs inte innan du sett dem alltså. Fast min rekommendation är att inte se dem överhuvudtaget. Nå väl, låt oss börja med Jennie.

Jennie

Foto: SVT

Foto: SVT

Jennie. Henne har det inte gått särskilt bra för. Vad beror det på? Jag fattar inte. Här har vi en smart, snygg, intelligent kvinna, och hon bestämmer sig för att dejta en massa fån som hon inte klickar med på nåt plan? Jag fattar inte varför Mark aldrig grep in och räddade upp situationen? 

En lite oroande faktor var ju att Jennie hela tiden använde sig av olika försvarsmekanismer, eller det är i alla fall min analys. Hon hittade alltid något att klaga på, kunde aldrig erkänna att hon helt enkelt inte såg nåt attraktivt i personen. Så även med egenföretagaren David nu i sista avsnittet. Då börjar hon babbla om att hon har barn, hemma hos henne kan det vara ketchup över hela soffan osv osv? Jag förstår att Jennie ville bli av med alla sina killar, men kunde hon inte bara skickat hem dem istället för att hitta på massa ursäkter?

Foto: SVT

Foto: SVT

Det var ju "kul" att David tyckte det var "fint" av Jennie att "öppna upp" och bjuda in honom att se vart hon arbetar för att sen gå på lunch... men inte direkt romantiskt i min bok!

David hade ju sms:at sen och sagt typ tack för en trevlig dejt, och Jennie hade svarat kort. Jaa, kanske för att hon fattar att det inte kommer bli mer mellan dem. Men sen klagar hon ändå över att han ville säga hejdå och avsluta det hela? Jennie är, med all rätt, ganska kräsen när det kommer till kärlek, men hon vill inte erkänna det. Kanske av rädsla för att inte verka som en "god kristen"? Vad vet jag.

 

Lina

Foto: SVT

Foto: SVT

Måste säga att Lina har vuxit och vuxit i mina ögon. I början var ju hennes beteende något av ett skämt, när hon skulle hålla på med gruppdejt och dansa syrisk dans och hej och hå. Och det var lätt att tänka att hon var en ganska korkad person. Men med tiden har ett mörker uppenbarat sig, och mörker gör ju alltid människor lite mer intressanta. Nu känner jag att jag gillar Lina väldigt mycket, och mitt hjärta krossas av att hon inte hittade kärleken. Hon valde ju Tony, en match jag dock aldrig trodde på. Hon tyckte Tony hade nån slags mystik, men jag såg aldrig riktigt den mystiken. Lina och Tony är alltså inte ihop idag, och vad det verkligen beror på kan vi bara spekulera i. Lina sa att han ville ha familj och hon ville inte ha fler barn, och så kan det ju vara men är det hela sanningen? Jag skulle tippa på att Tony blev väldigt klängig och krävande. Jag tar tillbaks det där jag sa med att han hade otrohetsaura.

Foto: SVT

Foto: SVT

Så FRUKTANSVÄRT det var när Lina sa hejdå till Hans. Inte nog med att han skulle bli dumpad, han skulle dessutom få ställa sig och göra te i väntan på hennes besked? Det är nog den mest deprimerande bilden av när nån gör te som jag sett.

Foto: SVT

Foto: SVT

Filip

Filip hade ju några tuffa samtal där han var tvungen att säga hejdå till Anna K och Josefin. Josefin kanske inte gjorde så mycket men Anna K var ju verkligen en favorit för Filip, länge. Istället valde han Linnéa, wildcardet som kommit in i sista minuten, och det gjorde han ju rätt i. 

Foto: SVT

Foto: SVT

Vilken kemi!!! Vilken lycka!!! Efter programmets slut kände jag att livet är verkligen fantastiskt. Romantiken lever! FInns det några som passar bättre ihop än Filip och Linnéa? De ser likadana ut, de pratar likadant, osv osv. Det var bara så självklart att det skulle bli de!

Foto: SVT

Foto: SVT

Var så lycklig i ungefär fem minuter, tills... jag satte på Så gick det sen-programmet, och DE SÄGER ATT FILIP OCH LINNÈA "TRÄFFADES NÅGRA GÅNGER MEN SEN BLOMMADE DET ALDRIG UT". Alltså ursäkta??? Blir fucking upprörd. Vad var det som inte blommade ut? Vad förväntar folk sig av kärlek egentligen? Avgå alla, som man säger. Får jag gissa så tror jag att Linnéa råkade yttra nåt om framtiden eller kom med nån form av förväntning/krav och då kände Filip att nä, hon är inte den tjejen jag söker. Jaja. Whatever. Skit i det här nu, men blev jävligt besviken.

Björn

Björn är ju den som gjort den längsta resan av alla. Han har gått från att vara i princip oskuld (???) och okysst (???) till att bli Sveriges dejtingexpert number one. Är det nån som vet hur man får till en kyss eller hålla handen-ögonblick så är det Björn. 

Foto: SVT

Foto: SVT

Han har ju redan valt bort alla kandidater i tidigare avsnitt, eftersom han fått dåligt samvete mot Linda när han dejtat andra. Linda och han har haft två underbara dejter, en där de höll på med japanskt pyssel och en där de var på Armémuseet. Dejten på Armémuseet var verkligen den ideala dejten. I detta sista avsnitt så försöker Björn toppa det genom att ta med Linda till ett slott, och det blir ju också en jättebra dejt. Hur fint när de spelar Skönheten och odjuret-musiken??? Grät. Nästan. Hade gråtit om jag varit själv när jag kollade. Och sen när de sätter sig och äter ost och vin, och Björn ska säga att han "väljer" Linda. Alltså!!! Okej. Måste erkänna en sak här. Att här blev jag lite generad. Det var ju ingen kul scen. Att bevittna någons första (?) kyss, är inget kul. Men det var ändå fint.

Foto: SVT

Foto: SVT

Så fick man veta att även Björn och Linda gjort slut??? Blir totalt uppgiven. Känns som ingen håller ut längre. De ba: det där pirret fanns inte där längre. Nej, men ni kan väl gå på museum och bygga små världar i portföljer ihop, räcker inte det? Förlåt för att jag låter som en kristdemokrat men livet går inte ut på att känna pirr 24/7, man måste kämpa sig igenom även de mindre bra stunderna.

Känns vemodigt och tomt att Tro, hopp & kärlek är över. Man undrar ju hur det ska gå för dem i framtiden. Skulle gärna se en säsong till med dem där de fortsätter dejta. Jag hoppas och tror att de alla kommer hitta nån snart. Önskar jag aldrig hade sett Så gick det sen-avsnitten för jag hade gärna levt i den lyckliga illusionen att kärlek existerar. Istället undrar jag nu vad som är meningen med livet? Hoppas ni mår lite bättre än jag/inte engagerar er lika mycket i främmande människors kärleksliv.

Nu återgår vi till våra vanliga liv och håller tummarna för ytterligare en säsong.

NöjeAnna Axfors