Höstmånader = skaparmånader

Har du hela sommaren tänkt ta tag i ditt kreativa projekt men inte kommit igång? Vilken tid på året är bättre att sitta inne och skapa än hösten? Lovestory tipsar om fem böcker som du måste ha på nattduksbordet för att få ut det mesta av din skaparhöst!

 

Rent Spel, ur den nyutkomna roman-samlingen av Tove Jansson.

jansson_romaner_omslag_inb.jpg

Tänker du som allra varmast på din bästa tjejkompis och ert mini-kollektiv där ni skapar och bollar kreativa idéer tillsammans? Är det också det du längtat efter med hösten, att kanske dra igång ett skriv- eller målarprojekt? Har du inget mini-konstkollektiv? Starta ett efter du läst den här boken, dröm om att bli gamla ihop och ha delade ateljéer fyllda av era livsverk.

 

Århundradets kärlekskrig, Ebba Witt-Brattström

13077048_O_2.jpg

Hur vågar man experimentera med sitt skrivsätt? Experimentera, inte bara vad man skriver men också hur, våga experimentera! Vi blir inspirerade att testa något nytt av att läsa något annorlunda. Utveckla mitt språk, eller kanske du som målar blir inspirerad till att använda dig av nya material? Igen: våga experimentera! Utveckla ditt skapande även om det inte blir bra. Varför inte skriva en punktroman i höst?!

 

På A svarar jag hejdå, Nyutkommen serie av Nina Hemmingsson

9789188629067.jpg

Förutom att boken är extremt vacker, och inspirerande att ha tillsammans med Tove Jansson boken på ditt nattduksbord, så är den inspirerande för nya tankebanor. Att tänka som Nina genom olika personas i olika serier är ett roligt sätt att öva karaktärsbygge på. Gillar du att måla eller rita, kanske till och med kombinera ord och bild är det här en helt fantastisk bok för det!

Modeslavar, Moa Kärnstrand & Tobias Andersson Åkerblom

Modeslavar_pocket_omslag_tryckNY.jpg

Modeslavar är en så viktig bok för lite samhällsanalys i höstmörkret. Ge ditt projekt lite mer insikt & stimulera tankarna i skapandet under hösten. Vad vill du förmedla som kan säga något viktigt om vår tid och vårt samhälle? Den här boken kan vara något av det viktigaste en kan läsa: ditt skapande kan också förändra världen!

 

Daily Rituals, Mason Currey

daily-rituals-how-artists-work.jpg

För att få in rutin i ditt skapande – vad är mer inspirerande än att läsa vad Simone de Beauvoir hade för dagsrutin i sitt skrivande? Eller Pablo Picasso? Förutom att det är den mysigaste form av läsning jag kan tänka mig, är det också inspirerande att hitta sin egna rutin för att vara så produktiv som möjligt i sin skapande höst.

Det här vad jag kommer läsa i höst! Hoppas det inspirerar <3

KulturLinnéa Franz