Veckans söndagsmask: Svidande tall

Det är söndag och det innebär att Malin Håård äntligen får lägga en ansiktsmask! Denna gång blir det en exfolierande mask från Lumenes serie Sisu.

Lumenes serie Sisu kallar de också för “Urban antidotes” eftersom den ska skydda huden från luftföroreningar. När jag var på Åhléns och skulle köpa ny rengöring till ansiktet tänkte jag testa den serien och råkade köpa produkter för 500 kronor och då fick jag en förpackning med två tester i! En mask och en dag- och nattkräm. Festligt, tänkte smålänningen.

sisu3.jpg

Det blev också ännu mer småländsk känsla när jag upptäckte att allt i serien doftar tall. OBS att det inte är doften av såpa utan mer skogig doft. Det är inte helt otippat därmed tall i produkterna. Tallbarks- och grankvistnötsextrakt är det i. (Jag har tagit detta från deras hemsida, jag har alltså inte gissat mig till att det var grankvistnötsextrakt i. (Har ens grankvistar nötter? (Heter det inte kottar?)))

sisu2.jpg

Masken börjar svida direkt när man lägger på den på huden. Det gillar jag ändå! En mask med lite riv i. Deep clean purifying mask heter den och då ska det nog riva till lite. Man ska ha den på i 5-10 minuter och sedan skölja med kallt vatten.

sisu4.jpg

Den svider mest i början, när jag haft på den i 8 minuter känner jag det inte längre. Men däremot, när jag tvättat bort det svider det igen. Faktiskt så mycket att jag tvättar en gång till bara för att vara säker på att jag fått bort allt, det var en märklig känsla. Men jag kletar på en skön ansiktskräm och så känns huden bra igen. Det kanske var den där grankvistnöten som sved så där.

BeautyMalin Håård