Recap: Tro, hopp & kärlek, Avsnitt 6

Anna Axfors gör sin näst sista recap av SVT-programmet Tro, hopp & kärlek.

LÄS DE TIDIGARE RECAPSEN HÄR: AVSNITT 1, AVSNITT 2, AVSNITT 3, AVSNITT 4, AVSNITT 5

Älskade Tro hopp & kärlek!!! Sista avsnittet!!! Man vill typ gråta? Vill INTE att det ska ta slut. 

Att Jennie ska hinna hitta kärleken innan nästa vecka känns tyvärr helt omöjligt. Det var en lättnad att se henne skicka hem både göteborgaren och månskensbonden igår kväll. 

Foto: SVT

Foto: SVT

Man tyckte att hon kunde skicka iväg egenföretagaren David när hon ändå var igång. Jag förstår faktiskt inte varför Mark inte gripit in och bara: SKICKA HEM DEM!! NU SKA VI HITTA NYA KILLAR TILL DIG!! Det är tragiskt att se en smart och snygg kvinna slösa sin tid genom att vecka efter vecka dejta killar som är helt fel. Dock måste jag säga att göteborgaren växte för varje dejt och är det nån som borde få en sista chans så är det han.

Filip har ju verkligen hittat rätt i "wildcardet" Linnéa, som alltså var ett wildcard för att hon såg så snygg ut på bilden (det gjorde hon inte ens? Mycket snyggare i verkligheten!) men inte hade skrivit så mycket i brevet så Filip var rädd att hon skulle vara "tom". Wihooo, hon var inte "tom"! 

Foto: SVT

Foto: SVT

Men alltså, har man NÅGONSIN sett några som passar så bra som Filip och Linnéa? Det är ju lite töntigt att säga att några passar bra bara för de ser likadana ut men i det här fallet stämmer det verkligen. De ser likadana ut, de "skämtar" på samma sätt och är på exakt samma "nivå". Det blir dock lite risky business när Linnéa börjar ställa frågor om "var Filip står" osv, det får ju i Filips värld inte "bli allvarligt". Men jag tror de kan rida ut även sådana stormar. 

Foto: SVT

Foto: SVT

Lina sade, precis som jag anade, hejdå till Jönköpingsdiakonen Mattias. Han blev nog lite chockad, eftersom de enligt honom haft väldigt härliga dejter med sång och dans osv. Men Mattias har inte det här glädjestråket som Lina söker och jag känner mig så otroligt stolt över Lina för att hon inser sitt värde och att hon inte finns till för att lyfta upp en man! Mattias vill ju liksom bli tagen till nya höjder av Lina och fattar inte att han måste jobba med sig själv och hitta sitt eget glädjestråk.

Foto: SVT

Foto: SVT

Vadå sikta på guld men få silver? Mattias, du har inte ens fått silver. Välkommen till verkligheten.

Tony är ju den som får Linas hjärta att hoppa lite extra. Det kommer nog bli de två. I alla fall i några månader, tills Tony råkar ligga med nån elev. Han har den auran. 

Foto: SVT

Foto: SVT

Björns och Elias värdelösa "dejt" i församlingshemmet då? Herregud. Det var som att Björn hade stängt av helt inför möjligheten att "flirta" med Elia, bara för att vara trogen Linda. Jag önskar bara han kunde varit rakare mot Elia, precis som Mark sa. Istället så ba: jag vill ju leva i nuet!!! Jag vill inte ta hand om ditt barn, solen skiner nu och man vet aldrig vad som händer!!! Eh... chilla Björn, du kan bara säga att du har träffat nån som älskar science fiction lika mycket som du. Elia skulle nog förstå.

Foto: SVT

Foto: SVT

Nästa vecka är sista avsnittet, och alltså även sista recapen. Missa inte det!!!

NöjeAnna Axfors