Drömskt med Ghibli på Moriskan

Konnichiwa! Lär dig lite snabb japanska, googla på cosplay+ghibli och skåla i grönt te - imorgon är det Studio Ghibli-fest på Moriskan.

Imorgon lördag 7/10 är det dags för temafest på Moriskan igen. I våras körde Moriskan Harry Potter-fest med fantastiska dekorationer och dagen till ära var det Dumbledore och Voldemort som var DJ’s. Nu är det tema Studio Ghibli, som har gjort bland annat filmerna Spirited Away, Ponyo, Min granne Totoro och Nausicaä. De har också gjort en version av Ronja Rövardotter som gått som tv-serie.

giphy-downsized.gif

Dekorationerna den här gången är gjorda av Ghibli-fanet Ellen Magnusson och det lovas integrerade visuals med dekorationerna. Moriskan har också sagt att alla som har förköpt biljett som de visar upp vid dörren får en glow stick.

giphy-downsized (1).gif

DJ på kvällen kommer vara bland andra X-Unni som beskrivs som nörd av anime och östasiatisk pop. Vet ni inte vad K-pop är kommer ni veta det efter kvällens fest. Idag släppte de även nyheten att det kommer vara karaoke-bar, så glöm inte sjunga upp innan! Eller skit i det och bara kör. Ganbatte!

Malin Håård