Juliannas Trendhöst 2017

LoveStorys modeskribent Julianna Werner skriver om höstens trender. Det är Clueless-inspirerat, "lyxluffare" och lackkjol som gäller i höst. 

”There is no denying that Scandigirls know how to dress”, skrev Alice Calsey-Hayford för Refinery 29 UK den första september, och jag instämmer stolt. Just nu syns vi i utanpå-korsetter, byxor med revär, klänning över jeans, plisserade kjolar, off shoulder- tröjor med nedvikt krage, tighta sockpumps, pumps med fjädrar, nätstrumpbyxor, lack och vinyl, färgstarka kappor och fluffiga dunjackor. Höstmodet är som en spännande leklåda där det finns något för alla att leka med.

Kjol: 299 kr

Kjol: 299 kr

Jacka : 1450 kr

Jacka: 1450 kr

Pumps : 499 kr

Pumps: 499 kr

Kappor och vadderade jackor i all ära, men allra mest älskad i höst är nog den rutiga gubbkavajen! Den dök upp så frekvent på street style-bilderna under Stockholms modevecka att man knappast kan kalla det för en observant trendspaning att peka ut den som höstens hetaste nyckelplagg. Den får gärna vara oversized och dubbelknäppt- men när det gäller styling finns inga regler. Varför inte köra på en riktigt bredaxlad variant och bära den över en färgstark hoodie med luva, eller bara låta en fin bh-topp sticka fram, som nyblivna 22-åringen Peg Parnevik på sin födelsedag.

Stövletter : 999 kr

Stövletter: 999 kr

Tröja : 1499 kr

Tröja: 1499 kr

Basker : 199 kr

Basker: 199 kr

Jag gillar den rutiga kavajtrenden; den känns lika intellektuellt aspirerande som Cher Horovitz från Clueless – och henne gillar jag definitivt – men det kan ibland kännas lite motsträvigt att försöka få tag på det där specifika trendplagget som alla har lyckats anamma innan en själv, och sen inse att det har hunnit bli omodernt redan innan man tillslut har lyckats klicka hem det och hämta ut sin det från sitt lokala postombud. En enfärgad kostymjacka kan kännas som en säkrare investering.

Kavaj : 4150 kr

Kavaj: 4150 kr

Rutmönstret är överallt – inte bara på kavajen. Bland annat kan du hitta det i din farfars garderob, rota där! Kanske hittar du också något i manchester. Damernas Värld kallar stilen för ”lyxluffare”- en bohem med gubbtendenser som representerats av till exempel Marc Jacobs inför hösten. Färgerna går i 70-talsnyanser och hattarna står i fokus. I synnerhet den klassiska baskern – Mademoiselle Winck har investerat i både en svart och en röd den här säsongen, av att döma från hennes blogg – men även skepparhatten som hängt med ett tag.

mademoisellewinck.jpg

Rutor känns som en riktig höstklassiker, medan de mer färgstarka plaggen låter oss bli påminda om de där varma sommarkvällarna som redan har börjat blekna i minnet. Hösten 2017 kommer bli ihågkommen som den gången modet var mer färgstarkt än löven. Vi ser allt ifrån gult till rosa, men allra mest rött, som på influencern Hanna Friberg. Att matcha hela sin outfit i en enda stark färg är helrätt just nu. Dessutom kommer trenden hålla i sig till våren – det syntes i retrosnitt hos bland annat Tom Ford och Hope. Välj skor i samma nyans, eller bryt av med ett par sneakers, boots eller herrskor i skimrande metallic för att gnistra ikapp med den första frosten.

hannalicious.jpg

Trevlig modehöst!

BeautyJulianna Werner