Veckans Söndagsmask!

Varje söndag delar Malin Håård med sig av vilken ansiktsmask det är som blir veckans söndagsmask.

Idag är det söndag, och vad innebär det egentligen? För vissa kanske det är att vara bakis och äta bakispizza, andra kanske går ut och äter långbrunch, det kanske innebär långpromenad, sitta och läsa, göra matlådor inför veckan eller sova hela dagen. Men det är också dags för söndagsmasken!

chokladmask5.jpg

Vem startade grejen med att lägga mask på söndagar? Svar: Vet ej. Gissning: Annica Forsgren, grundare av Skincity och hudexpert. Det var i alla fall där jag hörde begreppet första gången och det låter så bra att lägga en mask på söndagkvällen. Huden kanske behöver lite återhämtning efter en utekväll då man kom hem, stupade i säng och sov med sminket på. Eller så behöver huden lite boost inför veckan. Vad det framför allt är, är en tid där man får ta hand om sig själv och sin hud och på ett sätt ladda om.

Idag lägger jag masken Chocolate Cupcake från Lush. Den doftar så löjligt gott av choklad att man vill äta den. (Men gör inte det pga man ska inte äta ansiktsmasker.) Den innehåller förutom den uppenbara ingrediensen kakao även pepparmynta som har en kylande effekt och Rhassoullera som rengör på djupet och tillsammans med kakaon minskar orenheter. Den innehåller också kakaosmör och linfrö som återfuktar huden. Tänk på att masken ska stå i kylen eftersom det ju är en färskvara!

Masken doftar så löjligt gott av choklad att man vill äta den.
chokladmask3.jpg

Jag har blandhy och är alltid oljig i t-zonen. Den här masken passar alldeles utmärkt för mig och andra med oljig hud. Lägg på ett rejält lager och vänta 10-15 minuter, eller: life hack: vänta tills masken torkat in lite. Det brukar ta ungefär 15 minuter, då är den mycket lättare att få av. Då kan man liksom smula bort masken. Avsluta sen med en olja eller nattkräm.

Ha en mysig maskdag!

BeautyMalin Håård