Såhär gör du en egen skönhetskalender

Det är helt rimligt att inte ha 450-1200 kronor att lägga på en julkalender. Men det finns en budgetvariant: DIY-varianten!

Man kan göra den här budgetvarianten i olika stilar beroende på hur mycket pengar, och tid, man vill lägga på julkalendern. Panduro har olika alternativ för paketkalender, med pappgran som består av små lådor, små julpaket, klämmor med stjärnor som räknar ner dag för dag eller påsar som också räknar ner. Du kan ju också om du vill göra sådana varianter själv.

Kalenderpaket : 49,90 kr

Kalenderpaket: 49,90 kr

Adventsklämmor : 69,90 kr

Adventsklämmor: 69,90 kr

Till exempel kan du då bara ta pappåsar och skriva på olika datum eller om du är väldigt diy-ig; göra egna små papplådor. Det finns tutorials på Youtube om hur man viker ihop små lådor. Varning bara för att det börjar med små lådor och plötsligt har du blivit professionell cosplayare och googlar på bästa overlock-symaskinen när du inte ens kunde sy för en halvtimme sedan. Poängen är att ambitionsnivån kan variera och det går bra med en liten brun påse med datumet 1/12 slarvigt skrivet på, eller om du vill bygga ett träd av egengjorda, egenvikta papplådor med inbyggda ljusslingor.

Pappgran : 199,90 kr

Pappgran: 199,90 kr

Kalenderpåsar : 69,90 kr

Kalenderpåsar: 69,90 kr

Vad ska du då lägga i kalendern? Det finns flera alternativ här: på en väldigt liten budget kan du be att få gratisprover. Åhléns City har flera ställen där man kan få prover. Clarins och Kiehl’s har gratisprover bland annat. På Sephora kan man också få prover, likaså Kicks. Åhléns har slutat att ge prover på parfym men det finns fortfarande på Sephora och Kicks. 

Parfymprov från Byredo på Kicks och parfrymprov från Sephora, Chloes Love story. 

Parfymprov från Byredo på Kicks och parfrymprov från Sephora, Chloes Love story. 

Små reseförpackningar är en rolig grej att hitta i kalendern också. Dels för att det är billigare att köpa, så man kan köpa flera, och för att det är kul att testa olika produkter. Om det är en produkt man absolut inte gillar så behöver man inte använda upp 250 ml.

Tony Moly-masker i paket på Ebay.

Tony Moly-masker i paket på Ebay.

På Ebay går det att beställa en massa sheet-maskar till ett väldigt billigt pris. Till exempel elva Tony Moly-masker för 100 kronor. Sheet masks kan man annars finna på till exempel Åhléns och Sephora. Där kostar den billigaste 50 kronor, och ska man ha en ny varje dag blir det ändå 1200 till slut. Men man kan ju också variera med prover på olika saker eller göra en advent-kalender! Det vill säga att varje advent öppnar man ett paket med något lite större i, istället för en liten grej varje dag.

Ett slutgiltigt tips: bestäm med en vän att ni ska göra julkalender till varandra! Sätt ett pris och fixa en fin kalender till varandra så du kan bli överraskad varje dag med något nytt och roligt!

BeautyMalin Håård