Söndagsmasken: algmask mot vintertröttma

Vintertröttheten har spridit sig till ansiktet. Malin Håård försöker bota det med alger.

Nu är vintern här. Jag märkte det igår på min hud och idag syns det extra tydligt. Min hud, som är bland-hy och brukar ha feta partier, är plötsligt torrare och börjar flagna kring näsan där jag brukar vara fet i hyn. Snart kommer kinderna också vara helt torra.

bluealgae.jpg
algae2.jpg

 

Den krångliga huden blir ännu lite krångligare. Just idag är jag dessutom trött efter att ha jobbat mycket och jag har en förkylning på gång känner jag. Därför kommer jag att lägga en go gel-mask vid namn “Blue Marine Algae” från Peter Thomas Roth som utlovar att den ska vara intensivt fuktgivande, och jag behöver verkligen intensiv fukt nu.

Jag kommer att lägga den som nattmask. Den ska egentligen ligga på i 10 minuter och sedan ska man skölja med kallt vatten, men jag kommer sova med den. Den innehåller alger som verkar fuktgivande och anti-aging och bland annat ett glykoprotein vid namn antarcticine som också är fuktgivande och ska skydda mot “varying environmental aggressors”, vilket jag tolkar som att den ska skydda mot vinterväder.

Den känns både uppiggande och lugnande på samma gång och är precis vad jag behöver en rätt oinspirerad söndag i mitten av november.

BeautyMalin Håård