Fredagens budgetdoft = bodylotion

Det är inte bara smörjet Lenita Risberg är ute efter, det ska vara god doft också. Nedan följer ett tips på väldoftande och fuktgivande body lotion.

Hoppas alla har en nice fredag och längtar efter tips på doft! Denna gång i form av creme/kräm/lotion/butter eller vad ni väljer att kalla det. Bodylotion är ett måste för mig året runt, men höst och vinter så kräver min hud detta minst två gånger om dagen. Morgon och kväll. Basta. Jag gillar såklart krämer som känns effektiva och återfuktar på djupet. Men det är inte bara smörjet jag är ute efter. Nej, jag älskar doftande bodylotions som liksom omsluter en efter duschen och ger en extra boost. Och tips är att medvetet kombinera bodylotion med parfym för layering. Dvs, skapa en egen, unik doft för just dig. Kan alltså vara en riktigt bra sak att du har en annan stil och doft på din bodylotion än på dagens parfym. Idag kör jag nedan nämnda bodylotion plus parfym - Byredos Velvet Haze, som också innehåller patchouli som krämen, men ändå känns annorlunda och ger fler dimensioner.

Anis Patchouli Body Balm- Compagnie de Provence
Jag fullkomligt avgudar denna doft och har den både som handkräm och bodylotion. Så fort jag använder denna kommer boyfriend och sniffar på mig. Han gillar det alltså. Doften är liksom beroendeframkallande. Den doftar alltså anis och patchouli. Liksom blommigt, mjukt, lite murrigt och kryddigt. Den doftar också en smula vanilj, lite bärnsten (amber)och en aning ros. Elegant, mysigt och sexigt i en och samma tub. Och i snygga förpackningar kommer deras produkter i också. Body balmen innehåller olivolja, risolja och sheasmör för att göra din hud mjuk och len och gosig. Enda minuset är att de tar slut alltför snabbt. Kanske femte tuben jag är inne på?!

Betyg: 4/5 i kriget mot eviga torrheten och 5/5 i rent och härligt doftbetyg.

BeautyLenita Risberg