Söndagsmasken: melon för fukt

För en vecka sedan testade jag en mask min syster hade köpt till mig, som jag direkt föll för och var tvungen att köpa igen. Det är en fuktgivande mask som är precis vad mitt torra ansikte behöver.

Idag är det blåsigt, kallt och regnigt i Malmö och min hud tar tacksamt emot lite fukt. Därför har jag köpt samma mask som för en vecka sedan: Kalahari Melon Moisturizing Mask. Den är från märket Leaders cosmetics, kända för att göra jättebra arkmasker.

Förlåt, jag vet att bilder med arkmasker på är mardrömslika, men kolla vad bra den sitter!

Förlåt, jag vet att bilder med arkmasker på är mardrömslika, men kolla vad bra den sitter!

Den här arkmasken är lite annorlunda från de jag testat tidigare. Arken i de andra maskerna består nästan alltid av något slags fiber, men den här masken är gjord på kokos-cellulosa och känns mer gelé-aktigt än andra arkmasker. Det är lite läskigt i början, men värt det för passformen är väldigt bra och den känns så mjuk i ansiktet.

Masken innehåller olja från Kalaharimelon som ska låsa in fukt i huden, och jobbar tillsammans med andra växtextrakt för att återfukta huden. Min hud efteråt var så mjuk och len, det var så ljuvligt! Jag kan absolut tipsa om den här masken om du är ute efter massa go fukt. Och efter en kall, blåsig och regnig dag i Malmö, vill du inte unna dig en riktigt bra arkmask?

BeautyMalin Håård