Malmöguiden November

ANNA AXFORS LISTAR DET BÄSTA OCH SÄMSTA DU KAN GÖRA I MALMÖ JUST NU. 

DO'S:

Ostronfrossa på Malmö Saluhall

malmsten.jpeg

Är det bara jag eller har Malmö blivit lite mer som Stockholm? Då menar jag på ett positivt sätt, med härliga event och festliga grejer. T.ex. så anordnade Nöjesguiden pizzamingel tillsammans med V.E.S.P.A? Alko för 30 spänn och gratis pizza! Nu har Malmstens Fisk & Kök börjar köra ostronfrossa på Malmö Saluhall varje fredag. Just ordet frossa vet jag inte vad jag tycker om, det känns som ett väldigt gammaldags ord som indikerar att man ska äta ihjäl sig. Det kan man ju i och för sig göra, ostronen kostar tio kronor styck! Man kan även få tre ostron och ett glas bubbel för 110 kronor. Det här är verkligen det bästa som hänt Malmö på länge. Hoppas det fortsätter i den här stilen.

konstkvinnor+Grand+Malmö.jpg

Konstkvinnor på Grand Öl & Mat

Visste ni att LoveStorys kulturredaktörer Emilia Hasselquist Langefors och Linnéa Franz driver ett jättepopulärt Instagramkonto vid namn konstkvinnor där de vill utforska den kvinnliga och icke-binära konstkanon?? Ja, det visste ni antagligen. Men nu ska de ha ett event på Grand Öl & Mat där man kan kolla på konst, dansa, dricka öl, köpa cool merch (t.ex. snygga klistermärken, jag har ett som jag satt på min kalender) och MÅLA PÅ GEMENSAMMA DUKAR. Datum för detta spektakel är den 24 november. Mitt heta tips är att komma tidigt för det kommer bli trångt. Konstnärerna som ställer ut presenteras snart, håll utkik på Facebook.

 

 

 

 

Malmö by bike

malmöbybike.jpg

Jag har börjat med nåt riktigt töntigt, men riktigt bra. Hejdå till att komma försent till allting. Hejdå till att bli av med cyklar för att man glömmer var man ställt dem. Sin Malmö by bike-cykel plockar man nämligen upp i något av alla de specialställ som finns och lämnar tillbaka i valfritt dito. Och dessa ställ finns nästan överallt. Första gången jag skulle prova så hade jag oturen att få en cykel som knappt gick att cykla på. Då trodde jag det skulle vara så och kände mig riktigt besviken. Men nej, cyklarna är helt okej även om de skulle kunna vara lite mer lättcyklade och ergonomiska. Pris: 250 kronor för ett år (!!!). Jag valde att lägga till en hjälm i min beställning, det kändes viktigt. Om jag kommer använda den eller inte är en annan fråga. Det som är så bra med Malmö by bike är ju att man slipper ha ansvar för fysiska ting utan bara lämnar saken (läs: cykeln) när man är klar med den. Kanske kan bli likadant med hjälmen i framtiden? Hoppas. Och hoppas att det tillkommer fler cykelställ i stadens utkanter, just nu finns det nämligen extremt många ställ i själva "city" men inga utanför. 

DON'TS:

Översten på Kronprinsen

kron.jpg

Okej, trodde aldrig detta underbara ställe skulle hamna på min utelista. Översten är ju restaurangen högst upp i Kronprinsen, en legendarisk restaurang – som tyvärr inte längre går att besöka? I alla fall så har de ALDRIG öppet. Jag ringde dit och försökte boka bord. Klockan åtta. Klockan åtta? sa de. Jaa. Nej, då har hissen stängt. Jaha? Men restaurangen har öppet? Ja. Men hissen har stängt, så ni kommer inte upp. Ni måste boka klockan sju så ni kommer upp i hissen. Öööh, okej. Hade ingen lust att boka till klockan sju så det blev inget besök. Men orkar man lägga ner mycket energi på att boka bord på Översten så rekommenderar jag räkfrossan eller tacobuffén. 

 

Kultur, NöjeAnna Axfors