Söndagsmasken: grönt te!

IMG-4432.JPG

Te i allt! I alla fall om Malin Håård får välja. Just den här gången är det grönt te i sheet-mask som ska verka mattifying & anti-blemish.

Jag älskar te! I alla varianter! Som en varm dryck på morgonen, kallt i en drink på kvällen, i kakor och i ansiktsmasker. Det var nästan bara därför jag köpte masken på Sephora, för att den hette Green tea och jag dras till allting som har med te att göra. Den har legat i mitt skåp ett tag, men nu var det dags att testa den.

Mattifying & anti-blemish stod det på förpackningen och det var precis vad jag behöver. Jag har lite finnar i ansiktet pga mens och skulle inte tacka nej till lite anti-blemish just nu. Den här masken är en så kallad sheet-mask, eller ark-mask. Om du inte använt någon sådan innan så kan jag berätta att masken kommer i form av ett ark som ska passa ansiktet, med hål för ögon, näsa och mun. Sedan ska masken passas in med ansiktet och man ska försöka veckla ut den över hela ansiktet så gott det går. När den ligger på ser man fruktansvärt obehaglig ut, men den känns väldigt bra. Den ska ligga på i ungefär en kvart och efter det ska man inte tvätta bort något utan bara massera in resterande mask i ansiktet.

FullSizeRender (10).jpg
FullSizeRender (9).jpg

Jag har bara lagt ark-masker på kvällen, men nu gjorde jag det efter jag duschat på förmiddagen och gick runt med den en stund. Jag tyckte att det kändes fräscht och det doftade fräscht, men kanske inte så mycket grönt te. Den doftade ungefär ansiktsprodukt och det får jag väl nöja mig med. Det var absolut ingen otrevlig doft, men lite allmän skönhetsprodukt bara.

Efteråt masserade jag in resterande av krämen så gott det gick, men det kändes lite klibbigt ändå. Jag fick vänta ett tag innan klibbigheten lagt sig och jag kunde börja min dag och sminka mig och så vidare. Anti-blemish - effekten kan jag inte se direkt så klart, men jag blev heller inte mer matt av det utan mitt vanliga glansiga jag. Det var lite av en besvikelse och jag kanske kletar på grönt te direkt på mitt ansikte nästa gång.

BeautyMalin Håård