Osmidig men lovande dejtingapp

gofrendly_app.png

RECENSION

GOFRENDLY (APP)

För ungefär ett år sedan lanserades kompisdejtingappen GoFrendly. Det är som vilken dejtingapp som helst. Skillnaden är att appen endast riktar sig till kvinnor och framför allt – kvinnor som söker vänskap.

Olyckligtvis var det bara iPhone-användare som fick ta del av denna nya lansering när jag först hörde om den. Inte förrän ett år senare bjöd de in oss Android-användare till att kompisdejta. Den 29 september släpptes Android-versionen och det tog inte lång tid innan den var nedladdad och installerad på min telefon.

Många medlemmar som vill göra saker

gofrendly.jpg

Mitt första intryck av appen var: wow, alla underbara kvinnor! Så många personer med olika intressen och jag önskar att jag kände er alla! Atmosfären på GoFrendly utstrålar nämligen trygghet. Alla som har skapat sina profiler har som gemensamt mål att leta efter sällskap. Här och där ser man alla möjliga förslag som att ta en fika, laga middag ihop eller ge järnet på ett träningspass tillsammans. De flesta tycker egentligen inte att själva aktiviteten spelar stor roll och är öppna för nya idéer så länge det blir bra umgänge.

Jag märkte efterhand att jag inte alltid fick notis om att någon hade skickat meddelande till mig.

Det är svårt att stå emot att skicka ett “hej” till alla profiler man ser, så det var det jag började göra. Efter en tid var jag inne på appen mindre frekvent och jag märkte efterhand att jag inte alltid fick notis om att någon hade skickat meddelande till mig. Även de som jag hade kontakt med upplevde samma sak. Korrespondensen blev trög och det blev svårt att hålla en konversation vid liv om man inte ständigt gick in på appen. Dessutom kändes det osäkert eftersom man inte visste om avsaknaden av respons från andra parten var på grund av att hen inte var intresserad av att bli vän, att de hade avinstallerat appen eller om notiserna helt enkelt inte nådde fram.

Osmidigt att använda

Trots allas härliga beskrivningar om sig själva var det även dåligt flyt på hur profilerna listades. Är man van vid Tinders snabba swipe:ar kommer man att tycka att GoFrendlys listor på profiler är osmidiga. Det verkar inte som att de uppdateras regelbundet, istället får man skrolla förbi profiler som man redan sett många gånger innan för att komma längre ner och läsa nya. Att använda appen blir därför tidskrävande.

Ju fler vi är, desto roligare blir det.

Oavsett appens tekniska nackdelar känns GoFrendly ändå bättre än vanliga dejtingappar eftersom alla på plattformen endast letar efter vänskap. Chansen att hitta vänner via vanliga dejtingappar finns också, men den största fördelen med GoFrendly är att den automatiskt sållar ut alla creeps man annars stöter på. Kanske beror nackdelarna på att inte tillräckligt många använder sig av mjukvaran än och att skaparna behöver mer tid och feedback för att utveckla de olika delarna. Hur som helst så är det just fenomenet att kompisdejta som är det spektakulära och att det är fantastiskt att det skapas fler möjligheter för att göra så. Trots att användningen av appen har gått trögt har jag faktiskt lyckats komma i kontakt med flera härliga människor som jag ser fram emot att träffa snart. Min slutgiltiga uppmaning blir därför: kompisdejta mera! Ladda ner GoFrendly! Skriv i grupper! Våga ta kontakt med människor. Ju fler vi är, desto roligare blir det.

Anna Nghiem