Så hanterar du din torra hy

Behöver du tips mot torr hy i ansiktet? Malin Håård guidar dig genom vintertorrheten. Tips: använd inte helosan i ansiktet i ren desperation.

Innan jag började intresserade mig ordentligt för hudvård hade jag fortfarande samma problem som jag har nu, jag var bara sämre på att hantera dem. Jag tyckte att jag smörjde in ansiktet med dagkräm och nattkräm, vad mer ska man göra? Jag förstod inte alls hur jag skulle göra på vintern när mitt ansikte blev torrt. En fetare kräm gjorde att resten av ansiktet började bli finnigt och där jag var torr var jag fortfarande torr. Min hudvårdsrutin då såg ut ungefär så här: tvätta ansiket, på med kräm i hela ansiktet förutom de torra bitarna där jag hade helosan. Var det en bra idé? Inte riktigt. Men nu vet jag bättre.

Först och främst, ha inte helosan i ansiktet för att det kan täppa till porerna och sen har du andra problem istället. Börja din väg mot bättre hy på ansiktet så kan du vakna på morgonen och vara mjuk och len och inte torr alls i ansiktet, redo för en fantastisk dag! (Skoja, jag kommer bara vara redo för att vara stressad inför jul och sedan gå till jobbet och sen stressa lite mer i ett grått och regnigt Malmö, but I digress).

Peeling  från Maria Åkerberg: 169 kronor

Peeling från Maria Åkerberg: 169 kronor

Origins Make a difference  serum : 615 kr

Origins Make a difference serum: 615 kr

Börja på kvällen med en vanlig rengöring och kör sedan en slags peeling. Syror eller ansiktsmask eller vad du vill, men det är bra att peela innan för att då kommer fukten gå in mycket bättre i huden. Det är likadant med kroppen, är du torr, scrubba i duschen och sen när du kommer ut smörj in dig för då kommer din body lotion gå in mycket bättre i huden. (Men peela inte varje dag, huden behöver ta det lite lugnt med det).

Efter du har peelat, använd ett serum som är återfuktande. Förlåt för att det jag tipsar om är lite dyrt, men det är också det bästa jag testat när det kommer till fuktserum. Funkar så himla bra och känns inte alls fett, det absorberas lätt av huden. Den doftar inte så mycket, bara lite lätt allmän hudkräm ungefär.

Beauté Pacific : 389 kr
Origins  Drink Up : 245 kr

Origins Drink Up: 245 kr

Efter serum kan du hoppa över nattkrämen och gå direkt till nattmask! Nattmask är så himla skönt att använda för du behöver inte tvätta bort det! Och hur skönt är inte det? Bara låt det ligga kvar över natten och vakna till återfuktad hud på morgonen. När du sen tvättar ansiktet på morgonen har du en bra bas att börja dagen med, ta på ett serum med fukt i och en bra dagkräm, kan verkligen rekommendera denna, och sen är du redo för din fantastiska dag! Och även om den dagen innebär att vara julstressad, gå till jobbet i tråkigt väder och sedan vara julstressad igen så har du i alla fall inte torr hy längre och det är ju alltid något!

 

BeautyMalin Håård