Söndagsmasken: Julspecial!

Bara för det är julafton betyder inte det att man får ta en paus från maskerna! Tvärtom, släng på julmaten i ansiktet istället så blir det en perfekt mask!

Skippa att lägga resterna av julmaten i olika matlådor, lägg istället maten direkt på ansiktet! Inga konstigheter! Gör en peeling av den grovkorniga senapen och riktigt känn hur ansiktet bränner till av senapsfröna! Är senapen slut? Skrapa av griljeringen från skinkan och lägg på ansiktet istället! På det sättet kan även du som är vegetarian få njuta av julskinkan utan att behöva äta den.

När du peelat bort den fina julsminkningen från ansiktet är det dags för serum. Ta lite sillinläggningsspad och dutta lätt in i ansiktet. Det här funkar så klart bara om det är en klar spad och inte senapssill. Annars kan du bara ta en bit vörtbröd och doppa i grytan och sen dra den blöta brödbiten i ansiktet för att verkligen få in doppet i ansiktet.

Efter serum är det dags för nattkräm! Vad ska vi använda till det? En härligt fet och återfuktande kräm får det bli - Ris à la Malta så klart! Ta en sked tjock, fluffig risgrynsgrädde och lägg i ansiktet! Gnugga in överallt så det tränger in i porerna. Om du vill kan du låta det ligga som en nattmask. Dagen efter kommer du vakna och lukta lite sur mjölk, men du kommer kunna dra av ett skal av risstärkelse och gammal grädde som klibbat in mot huden och känna dig riktigt pigg och fräsch – redo för juldagen och att träffa ännu mer släkt, eller för att gå ut på hemvändarfest!

OBS, DETTA VAR PÅ SKOJ, PEELA INTE ANSIKTET MED GROVKORNIG SENAP!!!

Vad ni däremot KAN göra som är juligt och ljuvlig på samma gång är att göra en egen mask med lite honung, nejlika, kanel och havre. Då blir det lite som en gröt i ansiktet, en väldigt väldoftande gröt. Havregrynen är lite peelande, honungen mjukgörande och kanel och nejlika har också bra egenskaper för huden. Kanelen är antiseptisk och innehåller antioxidanter, den kan också vara bra för oljig hud. Nejlika är också antibakteriell och verkar rengörande och utjämnande.

Recept:

1 matsked honung
½ tsk kanel
½ tsk nejlika
havregryn efter behov

Värm upp honungen så den blir rinnande om den inte redan är det, rör i kanel, nejlika och havregryn till en gröt. Blir den för tjock kan du ha i mer honung. Kleta på den här goa julgröten med pepparkaksdoft i ansiktet och låt den vara upp till 10 minuter, tvätta bort med ljummet vatten. Den här masken är lite kladdig så ett tips är att göra den precis innan du ska duscha och tvätta bort i duschen.

God Jul till er som firar!

 

Malin Håård