Söndagsmasken: Nyårsglammig besvikelse

Vad passar bättre än en glammig guldmask som dagens söndagsmask? Den ska ge lyster och strama upp huden. Men gör den det? Svar: Nej.

Jag köpte en samling med masker från Peter Thomas Roth, som jag ju nämnt innan. I den fanns också guld-masken. Den som innehåller två olika sorters guld och dessutom kostar guld. En burk med 150 ml kostar runt 950 kronor. Jag hade inte testat den om jag inte fick dem i en förpackning med en samling masker. Nu är jag ännu mer glad för att jag inte köpte den. Det hade varit trist att betala nästan 1000 kronor för en grej som är bara helt okej.

mask.jpg
Halva lilla tuben gick åt till att se så här mjäkigt guldig ut, man måste använda rejält om man ska vara guldig.

Halva lilla tuben gick åt till att se så här mjäkigt guldig ut, man måste använda rejält om man ska vara guldig.

För att få den här guldiga instagram-bilden på masken behöver du lägga ett tjockt, tjockt lager. Jag la bara ett tjockt lager och fick bara till lite glimmer, inte det här guldiga. Konsistensen var kletig. Den är i gel-form och var rätt svår att tvätta bort när det väl var dags.

Test-set med sex olika masker,  299 kr .

Test-set med sex olika masker, 299 kr.

Masken innehåller som sagt två sorters guld, 24 karats rent guld och kolloidalt guld. De ska båda två verka för fastare hud, det 24-karatiga guldet gör huden återfuktat. Den innehåller koffein, också för fastare hud, och hyaluronsyra som är återfuktande, bland annat.

Guldet ska ju också ge rejält med glow, och så klart är man sugen på att lysa lite extra inför nyår. Men det enda jag tyckte att masken gjorde var att återfukta. Visst, huden kändes bra och återfuktad efteråt, men inte särskilt glowig.

Så den här masken var ändå till slut en besvikelse, precis som nyårsafton brukar vara. 

Gott nytt år!

 

 

BeautyMalin Håård