Malmöguiden December

LoveStory listar vad Malmö har att bjuda på under årets sista månad.

 

Börja lördagkvällen med att sjunga

Sjukt förfestkoncept: att sitta i en biosalong och sjunga med till filmen Mamma Mia!? Dock kan vi inte tänka oss något som skulle kunna göra oss gladare. För 150 kronor får du en biljett till sing-along-en som äger rum den 9 december klockan 18 på Spegeln. Vi hoppas att det inte finns något krav på att man måste sjunga vackert. Kom ihåg att det finns en bar på Spegeln ifall man vill värma upp strupen med ett glas vin innan.

22447653_1607237685963872_2128441047_n.jpg
 

Ny söndagstradition: Utförsäljning av fina viner

20171112_213835.jpg

Den lilla franskinspirerade kvarterskrogen Bouchon är en av Malmös bästa restauranger och varje söndag GER de i princip bort vinet som blivit över under veckan. Eller ja, 50 kronor glaset får man pröjsa. Vi rekommenderar att boka bord och äta något när man ändå är där, eftersom maten är gudomlig. Men man kan också lika väl sitta i baren. Om det finns plats.

 

En av miljoner julmarknader... kanske den mysigaste?

Skärmavbild 2017-12-08 kl. 10.11.04.png

"Att Malmö är en magisk stad håller vi nog alla med om men riktigt hur magisk den är har inte alla insett" skriver arrangörerna för Kyndels Marknad som äger rum i Holmgången lördagen den 9:e och söndagen den 10:e. Marknaden kommer ha karaktären av ett lajv á la Harry Potter och passar dig som gillar att kliva in i en annan värld. VÄLDIGT HÖG MYSFAKTOR!

 

Poesi för alla

malmötxt.jpg

Malmös bästa litterära event är Malmötxt. Nyligen blev de nominerade till Nöjesguidens Malmöpris, med motiveringen: "En av våra bäst kuraterade plattformar för ny text. Har ett oerhört starkt 2017 bakom sig och lär även i fortsättningen vara av högsta relevans för den som intresserar sig det minsta för smarta röster ur samtiden." Nu i december föräras vi Malmöbor med ännu en omgång innan året är slut. Den här gången gästar poeterna Ida Börjel, Bjørn Rasmussen, Johanna Frid och Gordana Spasic, och självklart du själv om du vill! Anmäl dig till den öppna scenen på plats eller via mejl (malmotxt@gmail.com) om du vill läsa via Skype. 

 

Stark tradition!

Serieskolans julmarknad är smått legendarisk vid det här laget, eftersom Serieskolan är legendarisk, eftersom typ alla serietecknare gått där. Fanzines, klistermärken, affischen m.m. av årets elever kommer finnas till försäljning. Gå dit och leta unika julklappar!

23559654_1666047650112807_7409054908179291094_n.jpg
 

Och när månaden är slut: fly landet!

ryan.png

Det är bara att inse: nyårsafton kommer inte vara rolig i år heller. Dessutom verkar det inte hända något jättespännande i Malmö på nyår. Vårt bästa Malmötips inför nyår är därför att ta bron över till Kastrup, ta första bästa flyg och inte komma tillbaka förens nästa år (höhö)! ;) 

NöjeLoveStory