9 saker vi inte får glömma som singlar

Jaha, då var Alla hjärtans dag över för i år! Puh. 

Nu lever vi ju i ett samhälle som gärna hyllar den monogama kärleken (vi ska sträva efter den, ett förhållande är lösningen på all vår olycka, jada jada), och som singel kan det ibland vara svårt att slå ifrån sig känslan av att hela ens liv bara går ut på att leta efter "den rätte" – trots att man egentligen kanske är nöjd med sin tillvaro. 

Singel-stressen kan drabba oss alla. Då är det viktigt att komma ihåg följande: 

1. Det är hundra gånger bättre att vara singel än att vara med någon som inte är rätt

Paniken över att vara singel är ingenting mot paniken över att ha stadgat sig med fel person. Det är bättre att vänta ett, två eller tre år på "den rätte" (vilket kan vara många olika personer, myten om att det bara finns en enda sann kärlek känns ju lite förlegad?) – än att plötsligt sitta där med vovve, villa och volvo med någon som är totalt fel. 

2. Vårt förflutna bestämmer inte vår framtid

Så, vi har haft en massa dåliga/destruktiva/trista/påfrestande kärleksrelationer förut? Det behöver inte hända igen, inte alls faktiskt. Och förhoppningsvis har vi lärt oss mer om vad vi själva vill ha och faktiskt mår bra av i ett förhållande – så att vi i ett tidigare skede kan välja bort de personer som är dåliga för oss.  

3. Vi är inte alls "menade" att vara ensamma för alltid

Nej, ingen är "menad" att vara ensam för alltid, även om det i sköra stunder kan kännas så! Du kanske har varit singel i flera år eller hela ditt liv, men om det är ett förhållande du längtar efter kommer du att få det. Kanske imorgon, kanske nästa år. För att använda den trötta frasen alla par använder sig av: "Kärlek kommer när du minst anar det!".  

4. Vi har själva valt att vara singlar

Vi kan alla bli ihop med någon. Ja, någon kan vi faktiskt bli ihop med redan denna vecka. Om vi släpper alla krav det vill säga. Och det blir nog ganska tråkigt i längden. 

5. Våra tidigare förhållanden tog slut av en anledning

Att drunkna i det förflutna ger inte precis de bästa förutsättningarna för en bra framtid, så det är dags att glömma den där personen som du "förlorade" och som kanske, kanske kommer tillbaka... Hen kommer inte tillbaka, och det är nog bäst så. 

6. Alla vi träffar kan inte vara "den rätta", och det är okej

Det kan vara härligt att tillbringa några månader med någon som vi förmodligen inte kommer att vara med "för alltid". Livet som singel måste få vara kul och utforskande, inte en ständig jakt på äkta kärlek.

7. Vi måste glömma att vi har "en typ"

Detta hänger lite ihop med nummer 5. Vi måste sluta jämföra folk vi träffar eller dejtar med en idealbild. Ett fantasi som antagligen bottnar i någon gammal kärlek från det förflutna, någon vi inte fick helt och hållet, och som därför kan fortsätta vara just ett ideal. Dags att glömma det, för risken är stor att din nästa kärlek inte kommer vara ett dugg lik den gamla. 

8. Vi ska njuta av att vara singlar! 

Ja, om vi väl hamnar i ett förhållande kommer det definitivt att komma stunder då vi saknar den härliga singeltiden – och vi kommer definitivt att romantisera den. 

9. Det finns mer i livet än kärleksrelationer...

... till exempel vänskap. Eller relationen till oss själva! Vi ska fokusera på nuet, och de bra relationerna vi har i våra liv, oavsett om de bygger på sex, romantik eller vänskap. Kärleksrelationer är verkligen inte allt, och kommer inte heller vara det ifall vi väljer att vara i ett förhållande. Då vill vi ha kvar intressen och vänner, och inte upptäcka att vi åsidosatt allt i väntan på "den sanna kärleken". 

LoveStory