Därför älskar vi att Nokia 3310 kommer tillbaka

Nyligen meddelande mobiltillverkaren Nokia att de ska nylansera sin klassiker 3310. Nokiatelefoner kanske inte jättemånga använder sig av nu för tiden, men de flesta som är äldre än 25 minns med värme just 3310:an. Den fanns i butikerna mellan 2000 och 2005, och i mångas byrålådor långt efter det.

Här är varför vi älskar nyheten om att den kommer tillbaka:

En Nokia 3310 kan inte gå sönder

Du kan slänga den i golvet, ner för balkongen, dunka den i en betongvägg, det är en (nåväl, i alla fall nästan) fysisk omöjlighet att ta sönder en Nokia 3310!

Det var våran första mobil

Många av oss minns hur man runt millenieskiftet tjatade på sina föräldrar för att få en mobiltelefon, och hade man tur (och var lite bortskämd) så fick man en Nokia 3310 att ringa och smsa med. Det här var långt innan vi kunde surfa på internet via mobilen. Men glad var man ändå.

"Alla coola saker man kan göra med bild och ljud"

Man kunde ju till exempel välja mellan ett tiotal coola ringsignaler:

Eller, om man hade lite pengar tankade på mobilen, ladda hem otroligt coola polyfoniska ringsignaler från internet med hjälp av ett enkelt sms - för bara 10 kronor! Varför inte Jurassic Park-soundtracket? Visst låter även polyfoniska ringsingaler lite gälla, men det får man ta!

Såhär säger en representant för företaget Mobilehits till tidningen mobil.se år 2002: "just med polyfoniska ringtoner, kombinerat med bild och ljudsampling kan man göra riktigt roliga saker."

Spela Snake är den bästa underhållningen

OBS, ingen ironi. Det är sjukt tillfredställande att spela Snake, problemet är bara att det sällan faller sig naturligt nu för tiden. När det enda man ägde var en Nokia 3310 och det enda spelet värt namnet på den var Snake, så spelade man det jämt: på lektionstid (ljudlöst), i väntan på bussen, vid middagsbordet, innan man skulle sova. Nu när Nokia 3310 kommer tillbaka så kanske Snake kan ersätta det ständiga dötids-scrollandet på sociala medier? Vi är väl alla ändå rätt trötta på det?

Batterierna räcker hur länge som helst

Detta kanske är det bästa av allt?! Tänk att aldrig mer desperat behöva leta efter ett eluttag så fort du hamnar på ett café eller en fest, och aldrig mer behöva ställa frågan "är det någon som har en iPhoneladdare?". Trots allt så är det väl en mänsklig rättighet att ha en fungerande mobiltelefon tillgänglig dygnet runt...

 

Vi förutspår att Nokia 3310 kommer bli den nya typiska hipstergrejen, eftersom hipsters älskar att ge gamla saker (t.ex. surdegsbröd, hamburgerformade telefoner eller flanellskjortor) nytt liv. Just Nokia 3310-trenden är faktiskt en trend vi ser fram emot. Den stora frågan är bara: kommer det gå att koppla upp sig på internet på dem? Och är det i så fall fortfarande en Nokia 3310?

Nokia 3310, snart din nya mobiltelefon? 

Nokia 3310, snart din nya mobiltelefon? 

Anna Axfors