Recap: Tro, hopp & kärlek, avsnitt 1

Anna Axfors gör en recap av tredje säsongen av SVT:s Tro, hopp och kärlek.

 

Hej och välkomna till Tro hopp och kärlek!!! Äntligen har tisdagarna en mening igen.

1.png

Årets medverkande är:

Ok vi börjar med kyrkovaktmästaren Filip. MÄRK VÄL att programmet har gått från att handla om präster som söker kärlek till "folk som jobbar i kyrkan som söker kärlek". MÄRK OCKSÅ VÄL att detta är programmet med minst struktur av alla program, de ba: ”Filip har fått många brev och han har valt 3 tjejer till att börja med”. Vadå valt 3 tjejer, till att börja med?! Produktionen får väl bestämma hur många tjejer han ska välja och ge honom en deadline. Det kan inte vara rena rama high chaparral. 

Filip är 26 år och har varit singel ett tag. Han tycker att ”när man e kär då är allting skitbra o man dansar på molnen o det är en härlig känsla". Han vill ha en självständig tjej, mmm det vet vi ju hur det brukar gå. Killar som uttalat vill ha självständiga tjejer är samma killar som endar upp med tjejer som ser ut såhär:

4.2.png

Tjejer med svart kappa som står och fotar i skogen och saknar Bilddagboken. 

Filip är verkligen en average Malmö-kille, min pojkvän ser också ut såhär, mina kompisars pojkvänner ser ut såhär, alla pojkvänner som bor i Malmö ser ut såhär.

3.png

”Det kommer in lite brev hela tiden!” Vafan, ha en deadline! Ett tv-program kan inte funka så att deltagarna bara gör lite som de vill.

Här är förresten en av tjejerna som han ska dejta, hon beskriver sig själv som "sprudlande med substans". Det ska bli spännande.

4.png

En annan av tjejerna, som enligt Filip är "naturligt vacker" (ett ord som bara killar använder):

5.png

Till och med Mark tyckte det var lite omdömeslöst att välja henne. ”Det som underminerar brevet är ju en bild av henne med en ganska liten bikini” säger han. Filip ba: ja men om man säger ansiktet då. Är det bara jag eller är det väldigt typiskt killar att dela upp tjejer i "ansikte" och "kropp"?!

Meeeen här har vi en tjej som balanserar perfekt mellan sexig och flickvänsmaterial, Anna!!!! (ja, hon heter samma som jag, men det är inte jag, hehe):

6.png

 

”Jag ska träffa henne idag! Det blir första dejten” säger Filip. ”Är det idag?!” säger Mark helt chockad. Men herregud kan de som GÖR tv-programmet ha koll på någonting?!?!

P.S. Anna tycker att Filip verkar vara en "toppenkille", suuuck blir så trött på vanliga svenskars språkbruk. 

 

Låt oss återkomma till Filip och Anna senare, nu spanar vi in Lina från Småland. Hon är 37 år och studerar till präst, man vågar ju inte tänka på hur vilsen hon varit. Dessutom har hon på ålderns höst lagt sig till med den speciella prästbetongen, typ: ”Jag längtar efter att få deeeela”.

Lina är även en av dem som tar sig an dejtingsprocessen som ett arbete, sätter sig till rätta vid skrivbordet och går igenom ansökningarna som om hon skulle anställa en assistent:

Nagellacket är i alla fall fräsigt!

Här har vi Linas kandidater:

8.png

Mattias, finns inte så mycket att säga om honom, verkar relativt normal förutom att han inte kan dansa men vem kan det. Hans argument för varför han ska dejta Lina kanske inte är de bästa: ”Det jag fastnade för hos Lina är att jag jobbar i kyrkan och att jag har en son som är jämngammal”.

9.png

Fritidspedagogernas Kalle Lind.

Och sen nån som flyttat från Los Angeles till Växjö för att studera vid 53 års ålder, vilket jag ser som ett varningstecken, jag vet inte på vad men jag skulle verkligen akta mig:

Det värsta är att han försöker dölja att han inte kan svenska genom att inte säga någonting.

Sen var det en till sökande, Tony, men han ”har tyvärr en konsert inbokad idag men de övriga är påväg för att träffa Lina”. Planera programmet för helvete!!

Lina har i alla fall kommit på den TOKROLIGA idén att de ska dansa syrisk dans, eller syriansk dans som hon säger. Nu är det upp till bevis! Är killarna öppna för andra kulturer eller inte?!

Men vi väntar lite med dansen. Nu ska vi se vad prästen Björn hittar på! Björn säger själv att han är värdelös på att flirta och att tjejer bara vill vara kompis med honom. Jag vet inte om tjejer bara vill vara kompis med honom för att han är dålig på att flirta eller för att hela hans hem är fullt med leksaker?

Nu är han sugen på att börja flirta!!

Suck, hur kan man tycka att nån utstrålar "energi" bara för att den gör en "tokrolig" min? Aldrig fattat.

"Håret gör att det ser ut som om en virvelvind har tagit tag i henne". Suck, det kallas frisyr.

Den här kvinnan är i alla fall en pyssel-junkie som sitter och stickar till BBT. För er som tänker: aha, hon stickar till nån avdelning på ett sjukhus, kanske mössor till cancersjuka barn? Så kan jag bara säga att BBT står för The Big Bang Theory!!!

14.png
15.png

Hatar när nördar tror att det bara är de själva som har intressen och att intresse är lika med att gilla massa små legogubbar eller "Andra världskriget".

Här funderar Björn lite på när på dejten man kan börja flirta:

16.png

Åter till dem sen.

Nu går vi till Jennie, som ska träffa den här killen som jag tyvärr inte kommer ihåg vad han heter:

18.png

Älskar att han säger "sen årets början" på samma sätt som man säger "sen tidens början". Skitsamma om det är sen årets början eller sen tidens början, det är i alla fall alldeles för lång tid!!

19.png

Han älskar att vara kär, vilket också är en väldigt rolig sägning, ungefär som "jag gillar att vara utvilad" eller "jag saknar min barndom".

Spontan och äventyrslysten, ja det återstår att se.

21.png

Här går han förbi en odlingslott och frågar om han kan få några blommor (en för tro, en för hopp och en för kärlek). Den här printscreenen gör inte riktigt scenen rättvisa, eftersom han sa: "Jag undrar om jag kan få en blomma att ha med till DEJTEN?" Det vill säga dejten i bestämd form, som om hela världen visste vad det var för dejt. 

Tillbaks till Filip, älskade!!!

22.png

Omg, höll på att dö när han sa såhär. "Vi ska hoppa trampolin". Min värsta mardröm är nämligen att vara med om en sån "överraskning". Kanske för att när jag var 17 så var jag med om just det? En kille jag knappt kände som skulle "överraska" mig eftersom jag fyllt år och "överraskningen" var att vi skulle klättra på en vägg. Den värsta dagen i mitt liv!!! Kan skoja om det nu men det är äkta trauma. 

Innan man hoppar trampolin så kan man ju snacka lite avslappnat på trappan:

24.png

"Go" är ett så konstigt ord som bara används i dejtingprogram som detta och Bonde söker fru. Har man nånsin i verkligheten sett på en kille och tänkt att han verkar "go"?

Nu åter till Lina!! Innan den syriska/syrianska dansen blir det lite sexig andakt. 

"Många människor på köpet”, visst, men kanske inte på första dejten? Det blir lite väl många människor på köpet här tycker jag: 2 andra män hon dejtar, hennes församling och alla hennes grannar.

"Jag har haft en del motgångar i kärlek” säger fritidspedagogernas Kalle Lind. Ja det har alla som söker till sånna är program lille vän. 

26.png

"Man hör sällan nåt så bra om kärlek" säger Mattias när Lina i sin predikan säger att alla ärr är ... diamanter? Guldklimpar? Minns inte!

Åter till Björn och hans tjej!

28.png

Gaaah jag vill bara ta mig genom rutan, skaka om henne och säga: det är ingen prästkrage han har på sig!! 

30.png

Vem kan motstå en kvinna som bygger små världar i portföljer?

Det är sååå vackert att två vuxna som älskar My little pony får träffa varandra. Är dock lite osäker på att det kan bli kärlek bara för det?! Har svårt att se "den sexuella dimensionen" i det här.

31.png

I slutet av dejten kom det en japan som skulle lära dem japanskt pyssel. 

Hur går det för kyrkoherden Jennie i Stockholm då?!

Jo, hon har en dejt på ett tak med han som tiggt till sig några blommor från några stackars kolonilottsägare (har man inte typ bara tio blommor var på en kolonilott?) - en för tro, en för hopp och en för kärlek:

Det blir verkligen tydligt att kvinnor inte har särskilt höga krav på män.

36.png

Det här blir en ganska jobbig dejt som nästan måste ses för att man ska förstå, men de hittar i alla fall ett gemensamt intresse: Håkan Hellström.

Men skit i dem, nu fortsätter vi till Lina och hennes syriska/syrianska dans. Efter gudstjänsten skildes hon från sina dejter för att senare på eftermiddagen mötas upp i nån slags lada. Hela bygden har samlats för att se på det här spektaklet:

Fint att Bårarydsborna ställer upp på att vara med på Linas dejt med tre killar.

Nu är det dags för nåt lite galet - syrisk dans som Lina lärt sig av sina syriska vänner!! Fint av den på SVT som skrivit undertexterna att skriva "syrisk dans" istället för "syriansk dans".

Om man gillar känslan av att titta på en trafikolycka så finns hela den här dansen på SVT Play.

41.png

Avsnittet avslutas med att vi får se Filip och Anna hoppa "trampolin"!!! Vad är ens trampolin och huuur kan man vilja göra det på en första dejt (eller på en dejt överhuvudtaget), det övergår mitt förstånd. Men whatever floats your boat eller vad man säger.

Nästa vecka fortsätter jag att recapa Tro, hopp och kärlek, missa det inte!!! Puss och kram!

Anna Axfors