Trendhösten 2017: Korsetter, manchester och 2000-tal

LoveStorys egna stilguru Myrna Lorentzson är tillbaka för att bedöma trendhösten 2017. Läs Myrnas tidigare trendspaningar HÄR och HÄR.

 

Hej och välkomna tillbaka! Soooo... What is up? Whats the 411? What has everybody been up to? What's the hot gossip? Tell me everything. What have you guys been listening to? What are the cool jams?

Känner major panikslagenhet av bara tanken på att behöva mingla runt på modevisningar

:P :P P Mean Girls-referenser åt sidan, vad roligt att ni är här. Jag hade ännu en gång tänkt försöka mig på det här med att vägleda er genom trendträsket. Jag måste säga att det känns orimligt härligt att jag lyckades spå foppatofflans återkomst. Har sen dess känt mig som en oövervinnerlig trendguru med hybris och blev djupt chockad samt besviken när min inbjudan till Stockholm Fashion Week 2017 (ja jag antar att det lixom är en inbjudan till alltihopa hela jippot) aldrig kom. Äsch!!! Jag bryr mig ~egentligen~ inte, känner major panikslagenhet av bara tanken på att behöva mingla runt på modevisningar eller i olika trånga rum med Sveriges mest priviligerade ungdo- jag menar modeelit, visa upp sig och tävla i vem som kan ge flest och bäst uppifrån-och-ner-blickar. För det är väl det modeveckan går ut på? Eller har jag missuppfattat något………..

Nåväl, jag ska inte tråka ut er. Let’s get this trendspanarParty started!!!

Just nu är jag väldigt kluven inför höstens trend- och modesituation. Jag ser mycket jag tycker om men även mycket jag … Well, önskar döden. Vi kan väl börja med det jag gärna hade sett hänga i en snara från mitt sovrumstak.

Klänning eller kjol över jeans

Klänning och byxor tillsammans hör inte hemma någonstans

Jag vet inte ens vad jag ska skriva, känner mig bara helt uppgiven och ledsen. Det här är det fulaste modet under min livstid, och då får vi komma ihåg att jag var tonåring när det var inne att ha tubklänning med skärp i midjan, tjocka leggins och ballallerinaskor. Klänning och byxor tillsammans hör inte hemma någonstans förutom på (väldigt små tbh) barn, lågstadiediscon sent 90-tal eller när man var ung tonåring och trakasserade olika klädbutiker genom att timme efter timme testa fula outfits på skoj. Men om du är sjuk i huvudet nog att bära denna gräsliga kombo kan du i alla fall trösta dig med att du är trendig.

 

korsett.jpg

Korsett

*Ring Ring*

– Ja hallå

– Ja hejsan, detta var 1500-talet och jag vill gärna HA TILLBAKA MITT MODE!!!

Ärligt, vad är det för fel på er? Korsetter har väl då aldrig varit Ett Snyggt Plagg om man inte är goth eller prostituerad. Jag tänker till och med gå så långt att kalla er passiva mördare, visste ni att folk har dött för att de snörat sina korsetter för hårt? Och detta hyllar ni nu??? Kvinnohatande antifeminster är vad ni är men viktigare: det är så otroligt jävla fult.

 


2000-talet överlag

Jag måste säga att jag ändå är något orolig för att det ska spåra ur och bli för mycket

Jag hatar egentligen inte detta utan är ganska neutralt, kanske till och med positivt inställd till det mesta. Små väskor, fittlåga jeans (där fitt- inte är ett förstärkande prefix utan en verklig beskrivning på hur lågt ner jeansen sitter), ett litet djur som accessoar, stilettklackar och generell Paris Hilton-vibe. Jag måste säga att jag ändå är något orolig för att det ska spåra ur och bli för mycket, jag litar varken på trendsättare eller influencers.  

Slut på det fula och över till det fina, här är några trender jag stöttar:

 

Färgglatt (framförallt gul och röd)

Samfärgat, ett ord och begrepp jag inte vet om det existerar men tänker använda ändå

Uppmaning till mig själv och alla andra emos där ute: kliv åt sidan, det är tyvärr inte er tid nu. Den här hösten kommer bli så färgglad. Vilket känns superhärligt och behövligt eftersom höstar generellt är regngrå och urtråkiga. Och inte bara är det färgglatt som hittat till modet utan även samfärgat, ett ord och begrepp jag inte vet om det existerar men tänker använda ändå; det vill säga samma färg från topp till tå. Olika nyanser av samma färg uppmuntras! Allt jag vill ha, allt jag velat ha det senaste året egentligen, är en enfärgad two piece och nu tänker jag hitta en om jag så dör (eller ruineras) på kuppen. 

Mönstrat

Rutigt, krokodil, randigt, leopard, prickigt – you name it! Mönster är verkligen På Gång. Framförallt i detaljerna, kör du på mönstrade skor eller väskor är du otroligt “hipp” och “inne”. Även att blanda olika mönster friskt och oblygt förekommer mer och mer? Kan inte säga att varenda kombination jag sett varit underbar men friskt vågat…… :---)
Manchester

Jaaaaa!!! Yes! Älskar manchester. Hade gärna gått klädd i manchester från topp till tå alltid och konstant, göra det till min nisch.

“Ja men du vet Myrna?” “Vem?” “Hon som alltid går klädd i manchester” “Jaaaha hon”.

Jag har hoppats så himla mycket på den här trenden och nu är den äntligen tillbaka. Byxor, jackor, skjortor är topp men är du en kreativ kan du säkert komma på fler plagg som trivs som manchester.

Diadem, H&M 39:90

Diadem, H&M 39:90

Övrigt som känns inne eller på g:

urringat

Namnhalsband, kavaj, diadem (hoppas!!!), gamla människor, fina klänningar, att vara pryd, att erbjuda gratis självförsvar för tjejer, fina tänder (måste erkänna att jag är något inspirerad av Anna Book), normala färger på håret, kyrkan, plisserade kjolar, omlott, urringat, navelpiercing (detta skriver jag enbart för att jag har hål i naveln och är lite sugen på att experimentera) och så slutligen lager på lager, som kommer tillbaka varje höst.Det var väl allt för mig. Kämpat mig igenom tre öl samtidigt som jag skrivit den här texten så ber om ursäkt för eventuellt dalande kvalité. Vi hörs snart, hoppas denna amatöriga stilguide kan hjälpa i alla fall någon av er och glöm inte att jag egentligen inte har någon koll alls.

Myrna Lorentzson