Recap: Tro, hopp & kärlek, Avsnitt 4

Anna Axfors sammanfattar avsnitt 4 av SVT:s dejtingprogram Tro, hopp & kärlek.

Läs de tidigare recapsen här:

AVSNITT 1

AVSNITT 2

AVSNITT 3

Jag är ledsen men recapsen kommer inte bli som vanligt idag, pga tillsägelser från SVT! LoveStory är ju en väldigt mäktig och inflytelserik tidning!!! Eftersom jag inte får printscreena Tro, hopp & kärlek längre så nöjer jag mig med att återberätta avsnittet, tillsammans med nååågra bilder.

I avsnitt 4 blickar kyrkovaktmästaren Filip tillbaka på den allvarstyngda dejten med Anna W, då hon frågade om framtidsplaner etc eftersom hon uppenbarligen blivit sårad då hon och hennes ex inte ville samma sak. Det blev "ganska tung stämning och mycket frågor". Mark Levengood ba: Men du efterlyste ju starka kvinnor? EXAKT vad man tänker. Visst, Anna W kanske inte gjorde det bästa draget inom dejting, men samtidigt: Hur svårt är det att bara svara på frågorna och sen gå vidare? Måste man få typ grov ångest och se det som att man blir "ställd mot väggen"? Saken är att de flesta killar tror att de vill ha en "stark kvinna" men egentligen vill de bara ha nån som är lite kaxig och kan "munhuggas", som till exempel Anna K (!!!) kan. 

Smålandsprästen Lina sa hejdå till Brad, amerikanen som i 50-årsåldern flyttat till Växjö för att plugga. "Kanske kommer vi träffas en dag och börja dejta igen" säger Brad. Hmm, nej Brad, det var inte riktigt det hon sa. Brad ba: Vi blev ju åtminstone vänner! Man ba, nej, ni är inte vänner?! Ni har träffats två gånger, du bjöd henne på kaviar och nu vill hon aldrig mer se dig punkt slut.

Jennie, kyrkoherden från Stockholm, måste ta in en riktig man i programmet NU. Det finns ju inget som hindrar henne eftersom detta är ett tv-program där deltagarna helt styr vad som ska hända och vilka som ska åka ut och in. Hon kan ärligt talat inte lalla runt med massa månskensbönder och göteborgare längre. Även om jag tycker hon är orättvis mot Fredrik när hon säger att han skämtar för mycket på deras lunchdejt med golf. Jag tycker faktiskt inte han skämtade så mycket, tror mest det är en ursäkt för henne att bli av med honom. Jag tycker hon ska sluta komma med ursäkter och bara sparka ut alla töntar, in med lite riktiga karlar som kan förföra henne och få henne att släppa sin prästroll!

Foto: SVT

Foto: SVT

Filip med sin nya dejt, vanlisarnas vanlis Josefin. Känns som de klickade, absolut, men tror det lutar åt nån av de "tuffare" tjejerna, Anna K eller det EXTREMT SNYGGA wildcardet Linnéa.

Foto: SVT

Foto: SVT

Det här tror jag var Linas och diakonen Mattias sista dejt, om man bortser från den antagligen stundande "avskedsdejten" då hon säkert kommer säga att de inte spelar samma ackord eller liknande. Mattias är en man med båda fötterna på jorden och han älskar ju musik, han har även den här glääädjen i sig som Lina söker så efter, men han har även en snara runt halsen och har fortfarande inte glömt sin ungdomskärlek som han gifte sig med. 

Foto: SVT

Foto: SVT

Mattias säger att han ordnat den perfekta dejten och att “det finns många moment i det här som hon kommer ta med sig bilder av framöver”. Dejten är: Att gå in i kyrkan och där några spelar musik så man börjar spontant dansa. 

Foto: SVT

Foto: SVT

Sen ska man sjunga tillsammans. Ledsen Mattias men Lina har redan varit på några sådana här dejter där man ska sjunga och dansa, det börjar bli uttjatat! Nu får det vara bra.

Skärmavbild 2017-09-20 kl. 18.46.03.png

När man är på den perfekta dejten är det viktigt att ha ett "säkerhetsbälte" runt midjan så ryggsäcken hålls på plats.

Foto: SVT

Foto: SVT

Björn säger farväl till Tess, eftersom hon inte gillar science fiction. 

Skärmavbild 2017-09-20 kl. 18.07.50 1.png

Filip Skam-sms:ar med sin stora kärlek Anna K som vill att han ska hälsa på i Hamburg. Ursäkta men om man åker ända till Hamburg vill man väl ha lite mer än en lunch! 

Det här är typ det SMARTASTE jag sett! Att på en dejt leta upp en bänk där det sitter ett Andra Världskriget-par och håller handen, och säga till sin dejt att man ska göra en "re-enactment". Sån otroligt bra isbrytare, att det inte gjorts innan är helt sjukt!

 

Hoppas ni uppskattade recapen trots bildfattigheten! Vi ses nästa vecka, det här blir ju bara mer och mer spännande!

 

NöjeAnna Axfors