Recap: Tro, hopp & kärlek, Avsnitt 5

Anna Axfors recapar femte avsnittet av SVT-programmet Tro, hopp och kärlek.

Läs förra veckans recap HÄR.

Men hej på er! HÄÄÄRLIGT med en ny recap av Tro, hopp och kärlek så man känner den här GLÄÄÄDJEN som finns. *gissa vem jag härmar*

Sååå, vad hände?

Vi kan börja med kyrkovaktmästaren Filip. Han har det ju så svårt med tre fantastiska tjejer som alla är jäkligt kul. Vem ska han satsa på? Skeppsmäklaren Anna K som bor i Hamburg och är en driven tjej med skinn på näsan, har ju länge legat i topp men hon har fått hård konkurrens kan man minst sagt säga. Nu har hon flugits in från Hamburg för en andra dejt med Filip. Eftersom de haft lite Skypemöten och sånt emellan så kan man ju tänka sig att de känner varandra lite och inte direkt behöver börja om från NOLL, men nej. Filip ba: Du var inte som jag förväntade mig... du är annorlunda från brevet... man ba ?!!?! Filip, har du glömt, det är ju Anna K som du är så kär i!!  

Skärmavbild 2017-09-27 kl. 07.12.23.png

Av nån OUTGRUNDLIG anledning så har Filip tagit in den här tråkmånsan i spelet, Josefin. Filip gillar henne dock pga hennes "lugn" (= hon säger inte så mycket). Hon skulle kunna gå långt, om det inte vore för att hon gör nåt som vi tittare redan vet är det mest avtändande Filip vet: frågar om framtiden. Nåt som man kan fundera på här är om Filip VERKLIGEN INTE HAR en endaste liten aning om vad han vill göra i framtiden eller om det bara väcks ett urålderligt manligt minne i honom av kvinnor som ställer jobbiga frågor och utkräver svar på saker?

Foto: SVT.

Foto: SVT.

Skärmavbild 2017-09-27 kl. 07.29.11.png

NÅVÄL. Kyrkoherden Jennies andra dejt med månskensbonden minns jag faktiskt inte mycket av, vad pratade de om? Att förlora och gå vidare och bla bla. Fattar verkligen inte vad hon håller på med, hon är så uppenbart ointresserad av alla sina killar. Skulle nästan säga att hon hatar dem. Man märker det på hur hon angriper små, små personlighetsdrag hos dem och lägger fram det som ett stort problem. Hon blir typ äcklad av hans blommor och choklad. Nu måste Mark bryta in och ge henne nya killar. Hoppas det sker i nästa avsnitt.

Foto: SVT.

Foto: SVT.

Skärmavbild 2017-09-27 kl. 07.24.04.png

HUR är det möjligt att Lina vill ha ännu en gruppdejt med sina killar?! För er som inte hängt med så har hon alltså haft en gruppdejt med alla redan, sen separata dejter och nu ska hon ha en gruppdejt till, där de ska mööötas och deeela?! Det är OBEGRIPLIGT att fatta hur hon kan vilja det.

Skärmavbild 2017-09-27 kl. 07.16.28.png

Dock är det på ett sätt bra att hon har det, för vi får se killarnas rätta sidor, framför allt Jönköpingdiakonen Mattias rätta sida. Först har de det jättetrevligt och alla sjunger tillsammans, det uppstår en väldigt kristen och härlig stämning. Sen tar Mattias fram gitarren och ska hålla en liten "soloshow"? Det är så misslyckat.

Skärmavbild 2017-09-27 kl. 07.26.45.png

Nåt annat som är misslyckat är när han tar Lina åt sidan för att göra ett psykologisk test (?), och sen avslöjar att han har aggressionsproblem?! Även om han så fint kallar det för "den omedelbara känslan av upprördhet". Tror Mattias resa slutar här tyvärr.

Skärmavbild 2017-09-27 kl. 07.27.36.png

Fick vi ens se nåt av Björn i det här avsnittet, förutom att han sms:ade Elia? Det är lite tråkigt att han inte kan nöja sig med Linda, eftersom de är perfekta för varandra. Samtidigt fattar man att det inte är så kul att inte få pröva sina vingar inom flirtande när man äntligen lärt sig det? Tror ju dock inte att Elia och Björn kommer komma längre än såhär, tror inte hon har förmåga att "se" Björn på samma sätt som Linda. 

Skärmavbild 2017-09-27 kl. 07.25.29.png

Det återstår att se. Missa inte nästa recap!!!

NöjeAnna Axfors