Sminkhösten 2017: Rött och rosa i strålkastarljuset

LoveStory dissekerar sminktrenderna hösten 2017.

Rött är just nu färgen på allas läppar – bokstavligen! Det här räknas som en av de sakerna människor tenderar att antingen älska eller hata, men oavsett vilken sida du står på kan jag lova att en helsvart outfit tillsammans med en röd mun faktiskt aldrig slår fel. Influencern Moa Mattson satsade på denna oslagbara kombo under modeveckan samtidigt som ikoniska makeup-artisten Pat McGrath har publicerat inspirationsbilder på plumpiga hallonläppar med undertexten: ”MAJOR RED” på sin Instagram med 1,5 miljoner följare. Det är helt enkelt svårt att inte se rött! Testa en friskt lystergivande färg eller ett intensivt statementstift:

ESTÉE LAUDER PURE COLOR ENVY SCULPTING LIPSTICK 340 ENVIOUS

ESTÉE LAUDER PURE COLOR ENVY SCULPTING LIPSTICK 340 ENVIOUS

ESTÉE LAUDER PURE COLOR ENVY LIP LACQUER 360 WICKED APPLE

ESTÉE LAUDER PURE COLOR ENVY LIP LACQUER 360 WICKED APPLE

 

Rött anses ofta vara en ganska mogen färg, men detsamma går inte att säga om våra inspirationskällor för hösten. Moschino-designern Jeremy Scott publicerar en bild på sig själv som en Kendocka tillsammans med en blond Barbie på Instagram och skriver: ”ONE OF MY MUSES SINCE CHILDHOOD BARBIE PLAYS TRIBUTE TO MY 20 YEAR CAREER ANNIVERSARY TODAY WITH A ”KEN” DOLL IN MY LIKENESS WEARING MY ICONIC VIVA AVANT GARDE TEE SHIRT”. Barbie själv har hela 1,8 miljoner följare på sitt personliga konto där hon frekvent publicerar trendiga outfitbilder i NYC-miljö.

 

Ingen verkar ha en enklare makeuprutin än Barbie, och just nu vill vi också ha hennes perfekt rosa läppar. Victoria Beckham säger ”Don’t be afraid of pink ladies” i en samarbetsvideo med skönhetsjätten Estée Lauder, och mer perfekta Barbieläppar än modellerna för Victoria Beckhams visning inför SS18 är svårt att hitta.

Den här säsongen har både fransar och bryn fått ta en relativt neutral roll

Får du inte nog av rosa? Skimra om kinderna i en skär ton med Golden Hour Highlight Powder i färgen Twilight från Sephora. Om du föredrar flytande glow, satsa på en mångsidig produkt som Cover FX Custum Enhancer Drops. Denna skimrande formula passar perfekt som highlighter, men den kan även användas som lystergivande makeup-bas direkt på huden eller tillsättas i din foundation, primer eller fuktgivande creme, vilket ger huden extra mycket lyster.


Den här säsongen har både fransar och bryn fått ta en relativt neutral roll och lämna plats i strålkastarljuset för hyn. Kim Kardashian lanserade nyligen sin egen makeup serie, KKW Beauty med fokus på contour och strobing, föjt av Rihannas kollektion Fenty Beauty By Rihanna med trio-sticks som ska finnas i nyanser som passar alla hudtoner. Hon har en modern syn på makeup, och hennes bidrag till beautydjungeln har fått ett tacksamt mottagande. Smink ska vara inkluderande och lekfullt. Finns på Sephora.

Julianna Werner