Hösten är peelingens årstid!

Malin Håård om att det är dags att ta tag i hudvårdsrutinerna på riktigt igen. 

Igår kväll plockade jag fram min Paula’s Choice 2% BHA och accepterade officiellt att hösten är här.

När det efter någon minut bara känns som att ansiktet brinner, då vet jag att det ska kännas så

Jag brukar inte använda syra på sommaren. Det är inte rekommenderat heller. Även om det ska gå att använda det och sen kleta på SPF 50 och gömma sig i skuggan använder jag inte syra på sommaren. Stackars ansiktet utsätts för så mycket ändå. Men nu är hösten här och jag har saknat mina hudvårdsrutiner. Jag brukar använda syran två eller tre gånger i veckan. Alltid på kvällen. Och så brukar jag variera med en mask. Jag har använt ansiktsmasker under sommaren också, men en favoritmask är också en sådan jag inte får använda på sommaren: Peter Thomas Roths Pumpkin Enzyme mask.


Den masken kan nog bara beskrivas som rivig. Riktigt rivig. Om jag inte hade fått höra hur den skulle vara innan jag testat den hade jag blivit orolig när jag använde den första gången. Men när det efter någon minut bara känns som att ansiktet brinner, då vet jag att det ska kännas så. Och det är lite skönt också. Det känns som att den verkligen jobbar in sig i huden! Masken ger lyster och rensar bort gamla hudceller, samtidigt som den doftar pumpapaj. Riktigt höstig känsla, alltså.

syror.jpg


Masken innehåller AHA-syra, pumpaenzymer och aluminiumoxid som peelar huden. Den innehåller också c-vitamin som ger lyster. Jag tycker att den svidande känslan försvinner efter bara någon minut. Och ungefär då ska man ta bort den. Den ska sitta mellan 3-7 minuter. Efteråt kan man lägga på en fuktmask. Rejält med fukt ska huden i alla fall ha. Tips! Jag har köpt små förpackningar med masken, det brukar finnas test-förpackningar som också innehåller Peter Thomas Roths andra masker. Kul att testa andra masker, men också smart att bara köpa en liten förpackning om det visar sig att man till skillnad från mig inte alls gillar den svidande känslan på huden. Om det är så kan du i alla fall öppna förpackningen och njuta av doften av en rivig pumpapaj.

Happy höst!

BeautyMalin Leijon