Recap: Tro, hopp & kärlek, Avsnitt 2

Anna Axfors recapar SVT:s populära tv-program Tro, hopp och kärlek.

Välkomna till andra avsnittet av Tro hopp och kärlek, eller rättare sagt recapen som gör att du slipper se själva programmet! Läs första recapen HÄR.

1.png

Älskar att Mark är så KRASS, han är inte som Linda Lindorff i Bonde söker fru eller som "experterna" i Gift vid första ögonkastet som TILL VARJE PRIS vill se kärlek. Nej Mark är mer: men ska du verkligen... med den där...

 

Hmmm Filip är tyvärr redan kär i skeppsmäklaren Anna och hon har skickat ett sms till honom och frågat vad hans stjärntecken är. Detta gör att en rad funderingar uppenbarar sig i Filips huvud, som: va menade hon? Svarade han fel? Varför är det så lätt att missförstå varandra över sms? Men en sak han inte tänkte på var att kolla upp om deras stjärntecken matchar! Suck det är ju det som är hela poängen med stjärntecken!

Nu är det dags att dejta bikinibruden från Stockholm! Även här förmår inte Filip göra en djupare analys utan tycker att hon utstrålar värme, sprallighet, glädje och positivitet.

Vad är förresten grejen med att beskriva sig själv/andra som spralliga? Vad är sprallig? Vem är sprallig? Jag vill att vi alla funderar på det innan vi någonsin säger ordet "sprallig" igen.

Dramatik uppstår när Björn inte hittar sin Darth Vader-mugg. Han letar i ungefär tre skåp men hittar den inte?! Panik. I fjärde skåpet hittar han den. Puh. MÄRK VÄL att han häller över kaffet från icke-Darth Vader-muggen till Darth Vader-muggen.

 

6.png

 

Tro hopp och kärlek vill hänga med i tiden och vara relevanta för ungdomar så därför har de snott greppet från tv-serien Skam och skriver ut sms-konversationer i pratbubblor. Problemet här är att Filip läser texten högt, en pratbubbla dyker upp OCH undertexten visar sms:et så själva det "häftiga greppet" med pratbubblan försvinner kanske, men men.

 

7.png

Dejt med Charlotte!! Visst kanske är lite fördomsfullt/kvinnofientligt av mig att tycka hon verkar oseriös bara för hon skickar en bild på sig själv i bikini. Meeen misstankarna bekräftas ju tyvärr lite när hon vill att de ska ha badkläder på första dejten? Eller vem vet det kanske finns människor som tycker det är helt normalt och sitta i en bubbelpool med en främling? Jag tycker inte det är normalt!!! Misstänker STARKT att hon sökt till Paradise Hotel tidigare men inte kommit mer. Kalla mig gärna dömande.

8.png

Vet inte om jag tyckte hon var så sprallig, när jag tänker sprallig så tänker jag en person som typ sprattlar med armarna? 

9.png

Hon är med i en sekt!!!

10.png

Haha, Filip ba: När jag hörde frikyrka det första som ringde om jag ska va ärlig var ju en liten alarmklocka... 

Vilket sätt att uttrycka sig på, "det första som ringde var en liten alarmklocka".

 

11.png

Som jag redan påpekat så har Jennie väääldigt låga krav på killar... här blir hon imponerad för att den här "månskensbonden" har TÄNKT SJÄLV.

 

Mattias, en av Smålandsprästen Linas dejter, skryter med att han är en "typisk lägerbålsledare" och har "sången som en gåva"... hmm, säker på att det är en gåva?

 

13.png

Lina ska bjuda Mattias på kaffe, eller som hon sa: förmiddagskaffe. Very sexy!!!

 

14.png

Jag är imponerad över att Lina behåller sina nyckelpigenaglar intakta under flera dagar?

 

Åh vilken vacker ängel. OTROLIGT FIN. I alla fall om den hade varit gjord av ett dagisbarn och inte en vuxen man.

16.png

Mattias är inte alltid så sprallig, utan snarare djup. Jaha nu förstår jag, man använder sprallig för att beskriva personer som inte känns så djupa/intellektuella?

Här visar Mattias prov på sin djuphet – genom att beskriva hur han och hans exfru gick olika vägar, med metaforen "två linjaler som gick parallellt och sen gick åt olika håll".

Han sjunger en egenskriven sång för Lina!!! Älskar slutet, där han sjunger om att snaran dras åt samtidigt som han i båda avsnitten haft en halsduk som påminner väldigt mycket om en snara?

 

Björn är ju en ganska go kille, kan man tänka, lika oskyldig som ett barn. Men låt inte skenet bedra. Han är precis lika enkelspårig och utseendefixerad som alla andra män. T.ex. så är han helt BETAGEN i Elia pga att hon är snygg. 

20.png

Åter igen det här med alldeles för låga krav på män, vadå gillar att prata om saker? Det vore ju FRUKTANSVÄRT att ha en man som OGILLAR att prata om SAKER.

Det är verkligen fruktansvärt att Björn känner sig tvingad av kommentera Elias utseende, för att Mark Levengood har sagt att han måste "våga flirta".

22.png

Finns det något hemskare än folk som tar mod till sig och VÅGAR något och så är det HELT FEL?

23.png

Jaja, vi har hört det nu!!

Stackarn, hon vill bara ha någon som är snäll och kan hjälpa till med hennes två barn och inte objektifierar henne.

25.png

Hos Lina hettar det till, från förmiddagskaffe till LUNCHTRÄFF!

 

Älskar det här citatet: "Jag har inte hittat rätt riktigt, eller hittat... jag har hittat fel, eller nånting." Tror på fritidspedagogernas Kalle Lind!

26.png

 

Nu ska Filip träffa en annan Anna, 31-åriga arkitekt-Anna. Tips till Anna är att inte inleda dejten med att säga: HAJ! TJÄNA! hur nervös man än är. Killar gillar inte det. Man ska istället le lite avslappnat, sträcka ut sina armar och säga: "heeeej, vad roligt att träffas" på ett väldigt varmt men samtidigt inte påträngande sätt.

27.png

Vet inte vad som hände i denna scenen, jag blundade. Har ju trauma från klättringsdejt.

 

Naturligt vacker enligt killar: vit tjej med brunt långt hår, inget eller lite smink.

 

29.png

 

Sitta ensam på Lilla torg och dricka och fundera lite, jo det har man ju gjort några gånger.

 

ÄLSKAR månskensbondens förväntansfulla min när han frågar Jennie om hon skulle få panik om han kom fram till henne på en gudstjänst och frågade "Vill du gifta dig med mig" hahaha... 

 

31.png

Trodde för en sekund det var en vinbox som stod där och fick hopp om det här programmet.

 

32.png

Usch mardrömmen att höra efter en dejt - "vad har du för funderingar nu?" ABSOLUT FÖRBJUDET att fråga efter en första dejt. Undra hur det kommer gå för Jennie och månskensbonden, det känns ändå lite lovande. Svaret på det kommer vi kanske närmare nästa vecka!

 

Missa inte det!!! POK.


 

Anna Axfors