Recension: Läppstift från Colourpop

Malin Håård testar ett ovanligt bra budgetläppstift och hoppas att det kommer till Sverige.

“Du MÅSTE beställa från Colourpop!” sa en vän till mig när jag berättade att jag skulle åka till USA. Colourpop är ett märke jag hört talas om men inte testat. Det går bara att beställa från deras hemsida, och att beställa från USA med frakt och tull blir ändå rätt dyrt, även om själva produkterna är billiga. Och eftersom jag aldrig testat det har jag inte vågat chansa. Men med min väns uppmaningar tänkte jag att jag skulle prova några produkter, så jag beställde och summan kom upp i gratis frakt och skickades till dit vi skulle bo i USA. Det blev fyra läppstift i olika varianter och en highlighter. Läppstiften kostade sex dollar och det är ju inte alls mycket, mina förväntningar var höga men ändå på sex dollar-nivå höga. Det vill säga: hur bra kan det vara för sex dollar?

läppstift1.jpg
det var kärlek vid första smacket

Ungefär tre sekunder efter jag öppnat paketet och tittat på allting provade jag det första läppstiftet. Jag beställde två matta eftersom jag älskar matt läppstift och jag valde att testa Mama först; en roströd nyans åt det orangea hållet och det var kärlek vid första smacket. Den sitter som en smäck, smetar inte ut och jag fyllde inte på läppstiftet på hela kvällen. Nyansen var helt underbar. Men det bästa var känslan på läpparna. Mitt favoritmärke av matt läppstift var tidigare Kat von Ds läppstift, men tack och hej leverspastej till det! (Obs inte på riktigt eftersom jag är väldigt sugen på hennes nya färg Haze.) Problemet med de matta läppstiften från Kat von D (och flera andra jag testat) är att det blir så torrt på läpparna. Det sitter bra och har snygg nyans men läpparna ser och känns jättetorra ut. Men inte med Colourpop! Känslan är lätt och silkeslen.

I augusti kom också nyheten att Colourpop kommer att finnas på Sephora från och med november. Dessvärre bara Sephora i USA men enligt Sephora själva kan det komma till andra ställen också. Jag håller tummarna för att det kommer till Sverige, eller i alla fall Köpenhamn, innan läppstiften jag beställde har tagit slut helt.

Malin Leijon