Veckans söndagsmask: Syntetisk snigelmask

Veckans söndagsmask är en skön arkmask som inte snålar med serumet.

Denna vecka testar jag en arkmask från Kicks som jag fick i julklapp av familjen (shoutout familjen). Det är en “Serum infused Bio-Cellulose Sheet Mask”. Bio-Cellulosan är det material masken är gjord av och känns inte lika mycket som papper som andra masker. Den har en skön textur och är gjord för att följa ansiktets form. Jag kan hålla med om att det följer ansiktsformen men passformen är en annan femma. Passform på arkmasker brukar vara en standard som passar ungefär ingen människa.

söndagsmaskserum.jpg

Det är generöst med serum i masken och det ligger kvar en rejäl klick i förpackningen när jag satt på ansiktsmasken på mig. Därför smetade jag på lite extra på ansiktsmasken men också på hals och dekolletaget. Själva serumet doftar ljuvligt av kokos. Den innehåller förutom kokosvatten även risextrakt, chiafröextrakt, allantoin och betain.

Kokosvattnet och risextraktet verkar återfuktande, chiafröextraktet bidrar med antioxidanter, och vad är då allantonin och betain? Jo, de verkar mjukgörande för huden. Allantoin är ett ämne som utvinns ur sniglar men också kan framställas syntetiskt. Min gissning är att det är syntetiskt allantoin eftersom man annars brukar skriva ut att det är snigelextrakt, då det syntetiska inte anses ha lika bra effekt. Och för det här priset är det förmodligen syntetiskt. Masken kostar 59 kronor och är väl värd priset. Mycket serum för pengarna och huden känns absolut återfuktad efteråt!

BeautyMalin Håård