Veckans söndagsmask är inte en mask

Det blir en peeling istället för en mask den här veckan, för att det är dags att peela bort januari!

jojobapeeling.jpg

Maria Åkerbergs peeling med AHA och Jojoba har stått i mitt skåp ett tag och väntat på rätt tillfälle. Jag tänkte att den här kommer svida till rejält eftersom det innehåller AHA, men hörrni, det gjorde den inte. Inget svidande alls faktiskt. Det var nästan så att jag blev besviken. Men det här verkar vara en peeling som snarare är fokus på mekanisk peeling än syrapeeling.

Att peelingen har AHA i namnet gjorde att jag trodde att det skulle vara syra, men när jag klämmer ut en bit på min hand ser det snarare ut som whitening-tandkräm och den doftar faktiskt lite tandkräm också eftersom den innehåller pepparmintsolja. Kornen i peelingen kommer från Jojobaolja.

Doften är lite som en mild tandkräm och utseendet likaså. Det blir lite konstigt att smeta in vad som känns som tandkräm i ansiktet. Men jag gör det ändå, och masserar runt i hela ansiktet (förutom vid ögonen såklart). Det känns ändå skönt att massera in kornen och jobba bort gamla hudceller. Långsiktigt ska det bli bättre för porerna också genom att man hjälper till med att peela bort hudcellerna som ändå ska trilla av.

Efter peelingen är det bra med en massa fukt, så klart, och då kan man ju lägga sin fuktmask eller nattmask och bara känna att all gammal hud, all tråkig januarihud är bortpeelad och man kommer att vakna som en ny människa med fuktig glowig hud i sista veckan i januari.

BeautyMalin Håård