LIVEBLOGG: Melodifestivalen 2018 från Malmö

HÄR LIVEBLOGGAR ANNA AXFORS – EN AV LOVESTORYS MELLOSPECIALISTER – FRÅN KLOCKAN 20.00. UPPDATERA SIDAN FÖR SENASTE NYTT!

20:00. Nuuuuu kör vi!!!

20:01. Programledaren ska presentera sig själv lite närmre. Det kan behövas! Jag vet inget om honom. Nån skrev på Twitter att han utstrålar föreläsning. Eller om det var jag som skrev det i förra livebloggen?

20:03. Nu sjunger han en låt om sin uppväxt. Antar att det är satir/humor. Men det är inte särskilt kul.

 

Martin Almgren – A bitter lullaby

Han vill nå ut till unga och vuxna som har det svårt i livet att ge dem en boost. Nu ska vi se om han lyckas.

Kan inte säga att jag känner mig jätteboostad men så har jag det ju inte heller så svårt i livet. Hur som helst så tror jag inte på den här låten alls, den är alldeles för lame. Kommer åka ut.

SVT-MELODIFESTIVALEN2018-2018-E00-ae8d_608x405.jpg

Barbi Escobar – Stark

Gud vilken pinsam tystnad det blev efter att hon sagt att hennes pappa gått bort i cancer och "vi spred hans aska i havet"? Typ 5 sekunders tystnad. Kanske skulle va ett "starkt" ögonblick eftersom hennes låt heter Stark.

Fattar inte, varför har hon varit förband åt Black Eyes Peas? De sa väl att hon hette det? Vill veta vad hon sjöng då, måste ju varit något bättre än detta. Tror det här bidraget åker ut, beror på de andra bidragen som jag inte hört än men tippar på att den åker ut med huvudet före.

SVT-MELODIFESTIVALEN2018-2018-E03-afa5.jpg

Moncho – Cuba libre

Ni vet väl alla vad en Cuba libre är?? Coca-Cola med sprit ... tror jag. Inte så gott! Alltså, kan inte fatta att Jimmy Jansson skrivit den här låten! Det kommer va världens sämsta låt, men jag tror den kommer vidare innan jag ens hört den. 

Okej, ja, den kommer komma till Andra chansen. Om inte de andra bidragen är väldigt dåliga, då kommer den direkt till final. Den har exakt det här barnsliga gunget som alla som röstar i Melodifestivalen + Jimmy Jansson gillar. 

20:25. Lite kuriosa är att förra veckan när jag inte livebloggade utan kollade på Melodifestivalen som civilperson så hade jag ALLA rätt på vilka som kom vidare/åkte ut/kom till Andra chansen. Så ni vet att ni har att göra med ett proffs.

SVT-MELODIFESTIVALEN2018-2018-E03-d983.jpg

Jessica Andersson – Party voice

Schysst av David att påminna publiken om gruppen "Fame" och låten "Give me your love", jag får posttraumatiskt stressyndrom från 2004.

Jessica Andersson definierar för mig "människa utan själ". Alltså en människa som jag har väldigt svårt att tro har en personligen eller nåt unikt hos sig. Men nu ska vi alltså få se den riktiga Jessica så det blir intressant.

Guuud ska hennes röst låta sådär?? Alltså så högt tonläge eller vad det heter? 

Kan tyvärr inte se att det finns något "äkta" i detta, låter värre än vad hon gjort innan. Den här åker ut på dirr. Känns som man grävt upp och plundrat ett gammalt vrak som hellre kunde fått ligga kvar på havets botten och glömmas bort.

SVT-MELODIFESTIVALEN2018-2018-E03-53a8.jpg

20:33. Suck Fab Freddie... kan inte fatta vad det är för stackare, är han en riktig person eller nån som spelar honom?

Kalle Moraeus & Orsa spelmän – Min dröm

Jag ska erkänna att jag inte vet så mycket om Kalle Moraeus, han är speleman? Men varför är han folkkär? Säkert för att han har dialekt och är lite "frodig", sånt gillar ju svenska folket. 

Jag vet dock att han har skilt sig nyligen, för det pratade han om i Renées brygga. Det kanske är det låten ska handla om?

Konstigt nog så tror jag den här kommer gå till Andra chansen, för den är lite så hoppsa hoppsa som barnen gillar. De gillar ju Hasse Kvinnaböske till exempel, tror Kalle Moraeus faller i samma fack för dem.

SVT-MELODIFESTIVALEN2018-2018-E03-3625.jpg

Dotter – Cry

Varför heter människan DOTTER?! Alltså heter hon det i förnamn eller är det ett artistnamn? Man kan ju heta Bror så man kanske även kan heta Dotter.

Det här var ju helt otroligt tråkigt och djupt. Kan möjligtvis bli Andra chansen, men tror inte det heller. Det känns som nån artist som skulle kunna uppträda på Arvikafestivalen, inget för Mello.

SVT-MELODIFESTIVALEN2018-2018-E03-b9e9.jpg

Mendez – Everyday

Mendez är alltså suuuperkändis i Chile. Har sin egen dokusåpa och så? Och här känner vi honom bara som "Adrenalin". Sorgligt.

Okej det var ju ingen särskilt bra låt men den svänger hyffsat. Tror den kommer till final. 

SVT-MELODIFESTIVALEN2018-2018-E03-c93b.jpg

20:44. Blir förbannad. Varför fick Malmö såhär svagt startfält????

20:51. Okej snart kommer två bidrag åka ut direkt och jag tror det blir Martin Almgren och Jessica Andersson. Ni vet var ni hörde det först.

20:57. Alltså titta på publiken och hur de viftar med ballonger. Tycker det skär i hjärtat på nåt sätt.

21:01. Fan jag hade fel, Martin Almgren och Jessica gick vidare. Barbi och Dotter åkte ut, det var väl inte direkt oväntat det heller eller vad säger ni?

21:03. Då tror jag att Mendez och Moncho går vidare till final, Moraeus och Jessica Andersson till Andra chansen (Jessica Andersson för att hon uppebarligen var mer populär än jag trodde). Martin Almgren åker ut. Ni vet var ni hörde det först.

21:10. Självklart ska Linnéa Henriksson få vara med på ett hörn.

21:13. Kallade David Lindgren just Kalle Moraeus för "mysmelon"?

21:16. Näääääääee??? Martin Almgren till final? Orkar inte :( Nu måste vi dessutom höra denna "starka" låt igen.

21:21. Cuba Libre och Everyday till Andra chansen... jag som hade så rätt förra veckan.

21:23. Party voice till final???? Vart är världen påväg??? Shit... "dance like a mother" vad är det för låttext? Fruktansvärt.

Det var allt för den här gången, det blev inte riktigt som jag trodde men tack för att ni läste. Vi får se om jag livebloggar nästa vecka eller om det blir nån annan. Kommentera gärna nedan, jag kan ta kritik. Godnatt!

Nöje, KulturAnna AxforsComment