JULIANNA WERNER: 12 trender att hålla koll på våren 2018

DSC_0306.JPG

Cowboystil, My Little Ponys och lila, lila, lila. Lovestorys egen Julianna Werner presenterar trendvåren 2018.

Ni undrar: Hur kan jag komponera en feb lewk som känns 100% 2018? Jag svarar: 2018 är framtiden, men det betyder inte att ni behöver investera i en helt ny garderob. Med några små detaljer – som ett par fancy strumpor i skorna eller en vintagebrosch på kappan – är trendvåren räddad. 

Lila

Pasteller hör som alltid våren till och den hetaste färgen i år är lavendel, eller syrenlila. Lila är så trendigt att vi kommer vilja måla om våra sovrumsväggar, men trots att den har utnämnts till säsongens hetaste nyans är utbudet i affärerna inte så stort än. Kanske är det här en trend som råkade gå kedjorna förbi? Hur det än ligger till så gäller det att hålla utkik. Matcha med liknande nyanser eller, min favorit: styla med rockigt svart.

Tröja,  Ivyrevel : 499 kr

Tröja, Ivyrevel: 499 kr

Solglasögon, Acne Studios : 2099 kr

Solglasögon, Acne Studios: 2099 kr

Broscher 

Visa kärlek med en söt brosch på jackan, tröjan eller klänningen. Jag älskar den här från Le Café Noir!

Brosch, Le Café Noir : 19.96€

Brosch, Le Café Noir: 19.96€

Statementstrumpor

Jag vet att jag har sagt det förut, men strumpor blir bara viktigare och viktigare. Det är och har alltid varit de små detaljerna som definierar klädstilen. Kombinationen pumps och finstrumpa är väl beprövad, men jag vågar säga att även en fräsch sneaker ser ännu coolare ut tillsammans med en lika fräsch sportsocka till shorts eller kjol. Det ger härlig 80-talsvibe! Förutsatt att man som jag anser att 80-talsvibes är härliga… Annars är knästrumpan en solklar favorit, som hos Prada för SS18. Snyggt till ett par brogueskor.

Knästrumpor, Weekday : 60 kr

Knästrumpor, Weekday: 60 kr

Sportinfluencer 

Nästan alla modehus har satsat på sneakers inför 2018, men jag gillar bäst klassiska modeller från Reebok, Adidas och Nike, för de får mig att tänka på min favoritserie Full House. Andra sportplagg att satsa på är prasseljackan och hoodien, som blivit mer och mer av ett modeplagg. Kanske delvis tack vare Kanye Wests klädmärke Yeezy? 

Skor, Reebok : 1799kr

Skor, Reebok: 1799kr

Skor, Nike : 1200kr

Skor, Nike: 1200kr

Cowboy 

Cowboytrenden återkommer var och varannan vårsäsong, trots att det är en stil som passar långt ifrån alla. Om din största stilikon är Carrie Bradshaw – då känns det nog inte helt främmande för dig att investera i ett par cowboyboots. Om du däremot är mer av en minimalist kanske du ska låta den här trenden passera, precis som jag gör varje gång.   

Skor, Ganni : 3799kr

Skor, Ganni: 3799kr

Leggings

Jag tänkte låta den här trenden passera också, men: leggings. Mads Nørgaard säljer dem, Ganni säljer dem och Totéme säljer dem. Jag gillar ett par enfärgade till enkla ballerinaskor.

Leggings, Toteme : 1400kr 

Leggings, Toteme: 1400kr 

Scarf

En scarf kan knytas runt halsen, över håret eller viras runt handtaget på väskan. Det är ett perfekt sätt att få en basic outfit att se lite mer chic ut – och chic är verkligen det bästa ordet för att beskriva den här detaljen! Jag älskar dessa från Ganni med motiv av Apollo och en ängel.

Sjal, Ganni : 549kr

Sjal, Ganni: 549kr

Sjal, Ganni : 549kr

Sjal, Ganni: 549kr

Ränder

Ränder går aldrig ur tiden. Om du inte redan har ett randigt plagg i din garderob är det hög tid att inskaffa ett! Danska Mads Norgaard har flera fina alternativ.

Klänning, Mads Norgaard : 800DKK

Klänning, Mads Norgaard: 800DKK

Mobilskal, Mads Norgaard : 99DKK

Mobilskal, Mads Norgaard: 99DKK

My Little Pony 

Gaytenor, även känd som Rickard Sjöberg, såg riktigt cool ut på QX Gaygalan den 5 februari. Han var klädd i en rosa t-shirt med My Little Pony-motiv, vit blazer och en stor färgglad... Brosch! När Moschinos samarbete med denna söta häst visades upp av Bella Hadid och Kaia Gerber under modeveckan i september mixades pastellplaggen upp med nätstrumpbyxor, nitar och svart läder. Både mobilskalet och bikinin från kollektionen står högst upp på min önskelista. 

Bikini, Moschino : 250$

Bikini, Moschino: 250$

Mobilskal, Moschino

Mobilskal, Moschino

Fanny pack och springer

Magväskan och axelremsväskan som sitter tvärs över bröstet är två väskmodeller som är högaktuella nu i vår. Det finns sportiga, lyxiga, små och stora varianter. Valet av modell beror på hur anti-mode du vill vara. Gucci får magväskan att kännas high fashion medan Eastpak får representera motsatsen. Min personliga favorit är den mörkblå från Day Et.

Magväska, Gucci : 9 691kr

Magväska, Gucci: 9 691kr

Doggy bag, Eastpak

Doggy bag, Eastpak

Magväska, Day Et: 599 kr

Magväska, Day Et: 599 kr

Nätkasse

Vid sidan om den lilla magväskan gör nätkassen karriär. Franska Vetements har släppt en ”granny cotton-mesh and leather shoulder bag” som kostar strax över 15 000 kronor (haha) medan Granit säljer en klassisk variant för 79.

Nätkasse, Vetements : 1 925$

Nätkasse, Vetements: 1 925$

Nätkasse, Granit : 79 kr

Nätkasse, Granit: 79 kr

Hundar 

Modehusen har aldrig visat mer intresse för det kinesiska djurhoroskopet. Gucci har i princip spenderat hela andra halvan av januari åt att lägga ut porträttbilder på olika hundar med bildbeskrivningar som: "Odin, a Great Dane, will do anything for a banana or rotisserie chicken" eller "Valcore, a Saint Bernhard, is a champion of the American Kennel Club, loves a cheeseburger and drinking from a hose so he can drool more. He snores loudly." Hundar är inga accessoarer, och jag tycker att det är tydligt att det inte heller är det som Gucci vill förmedla. Deras kampanj är snarare en hyllning till modeindustrins absoluta favorithusdjur genom tiderna och människans bästa vän. Hurra för hunden!

gillade du texten? följ lovestory på facebook och instagram

Beauty, Livsstil, NöjeJulianna Werner