LoveStory-redaktionens val på Bokrean 2018

Idag börjar årets bokrea! LoveStorys redaktion hjälper dig att sålla ut guldkornen. Här är böckerna som de själva ska köpa.

 
annaaxfors.jpg

Chefredaktör, Anna Axfors:

Förvara smart – organisera ditt hem av Paulina Draganja

forvara-smart---organisera-ditt-hem.jpg

Jag har blivit besatt av att organisera hemma (“var sak har sin plats!” brukar jag säga, hihi) och eftersom städgurun Marie Kondos bok “Konsten att städa” inte verkar finnas på bokrean så köper jag denna. Att ha ett organiserat hem ger frid i sinnet, jag lovar er. Och man behöver inte vara född en tråkmåns för att börja organisera hemma, jag till exempel är jätterolig men vet ändå vikten av att organisera!

Samtal med vänner av Sally Rooney

samtal-med-vanner.jpg

När jag läste “Samtal med vänner” i höstas hade jag riktigt mysiga dagar, ni vet när man bara slukar boken utan att en enda gång tänka “åh, jag måste ta mig igenom den” (vilket jag tyvärr tänker med 99% av alla böcker). Vad jag minns så handlar den om en rik tjej med endometrios och hennes invecklade relationer med sina vänner.

 

Kulturredaktör, Emilia Hasselquist Langefors:

28459136_633223093706413_704442342_n.png

Ut i det o-lösa av Signe Gjessing

ut-i-det-o-losa.jpg

Jag blev kroppsligt berörd av poesi för första gången på huuuuur långt tid som helst när jag läste Signe Gjessings debut “ut i det o-lösa”. Och då läste jag den ändå på e-bok pga billigare? Sträckläste en poesi-e-bok!!! Det händer ju inte! Stackars samtliga Instagramföljare som tvingades se miljoner screenshots för att jag axlade mitt självutnämnda demokratiska ansvar att dela med mig av detta otroliga verk. Och nu finns det på rea! Så då slipper jag ta det ansvaret, puh.

Hon är arg: ett vittnesmål om transnationell adoption av Maja Lee Langvald

hon-ar-arg-ett-vittnesmal-om-transnationell-adoption.jpg

Den här boken har jag inte ens läst i sin helhet (men jag har beställt den till rean!). Hon är arg är titeln, men också det genomgående mantrat som varje stycke i boken inleds med. Den totala ilskan är en kuliss som täcker allt, angriper allt, motsägelsefull och omsorgsfull. Boken är en genrekanon där poetisk form och prosaiskt berättande späckas med fakta om adoptionsindustrin. Boken berör och upplyser, och kanske: faktiskt kan förändra världen lite.

 

 

 

Kulturredaktör, Linnéa Franz:

28450004_633223117039744_1047708194_n.png

Sveket av Birgitta Trotzig

Det är att slå in öppna dörrar att prata om hur stort Birgitta Trotzigs författarskap är, men den här boken måste tipsas om. En helt fantastiskt mörk och fruktansvärd bok, skriven på en svenska som du aldrig läst förut. Sveket är en kort bok som handlar om Tobit, Ingrid, deras dotter Tora-Greta och deras tunga liv, var beredd på hugg i bröstet av ångest!

 

 

 

 

En familjeflickas memoarer av Simone de Beauvoir

en-familjeflickas-memoarer.jpg

Jag har tyvärr inte läst En familjeflickas memoarer, men har velat göra det väldigt länge! Sedan jag läste Det anda könet har jag varit helt besatt av Simone de Beauvoir. Boken är den första delen i Beauvoirs självbiografiska verk som skildrar hennes uppväxt och hennes revolt i det franska livet och feminismen. 

 

Beautyredaktör, Malin Håård:

Uppgång och Fall av Liv Strömquist

malin.png
uppgang-och-fall.jpg

En klassiker, eller soon to be klassiker i alla fall! Uppgång och fall är Liv Strömquists senaste seriealbum och handlar om ekonomi. Allt ifrån T-tip avtalet till humoristiska serier som "end extrem wealth" ryms i albumet. En av Sveriges bästa serier! Ni kommer inte ångra det här köpet, ni kommer låna ut den till alla ni känner. 

 

 

 

 

 

gillade du texten? följ lovestory på facebook och instagram

Kultur, NöjeLoveStory