LIVEBLOGG: Melodifestivalen 2018 från Karlstad

Här kommer Anna Axfors – en av LoveStorys Mellospecialister – liveblogga från klockan 20.00. Uppdatera sidan för senaste nytt!

19:59. Okej hörrni nu åker vi. 

20:01. Man blir ju tårögd bara av introt. Och den glada publiken! Nu tror jag de ska gå igenom Melodifestivalens historia eller nåt sånt. Rörande. Kanske väver de in folkhemmet?

20:02. Blev ingen historiegenomgång, det blir dans. Dans är verkligen inte speciellt kul. Vi ska ju kolla på sånt hela kvällen. 

20:04. Vem är detta??? Känner igen honom. David Lindgren säger min pojkvän, han är programledare och har själv tävlat i Melodifestivalen back in the days (David Lindgren alltså, inte min pojkvän). Intressant. Är det en gammal Mellolåt han sjunger? Vem vet. One Together heter den i alla fall. 

20:06. Den här One Together är alldeles för lång och låter som en låt från Lilla Melodifestivalen. Snälla sluta sjung den nu.

20:07. Sådär ja. Det är tydligen den 58:e upplagan av Melodifestivalen. Gud, David Lindgrens introduktion är verkligen inte slagfärdig. Han känns som nån som ska hålla en föreläsning i aulan. Typiskt att han ska skoja om att dom är i Norrland, det är ju "udda". Vem är den här Fab-Freddie? Ska han va med hela kvällen? Hoppas inte.

20:10. Glöm inte uppdatera er Melloapp om ni inte gjort det sen förra året!!!!!!

SVT-MELODIFESTIVALEN2018-2018-E01-504a kopia.jpg

20:12. SIGRID BERNSON – PATRICK SWAYZE. 

BETYG: 3 av 5 chips

Yes nu är det Sigrid Bernson, Samir Badrans tjej. (Ok ofeministiskt att referera till henne som Samir Badrans tjej men jag älskar verkligen Samir Badran och är glad att han fått en så härlig och glad tjej). Låten ska handla om fest.

Ja det var ju en glad och härlig låt men det märks tyvärr att det är Peg Parnevik som skrivit den.

SVT-MELODIFESTIVALEN2018-2018-E01-2157.jpg

20:17. JOHN LUNDVIK – MY TURN.

BETYG: 1 av 5 chips

Vet inte vem detta är men låten kommer handla om att när man får chansen, ta den. Han sitter vid ett piano. Det är tydligen en ballad? Eller nästan en ballad. Nu reste han sig från pianot. Är det meningen att man ska bli berörd av detta? Är säkert många ute i sofforna som blir det eftersom f*lk är idioter... skoja. 

SVT-MELODIFESTIVALEN2018-2018-E01-8ac1.jpg

20:24. RENAIDA – ALL THE FIELDS

BETYG: 4 av 5 chips

Det här är ganska bra. Bra och tydlig refräng och det svänger!!! 

20:28. Varför gör de reklam med Edward Bloms dunderhit "När man festar" innan hans nummer börjar???

SVT-MELODIFESTIVALEN2018-2018-E01-8f44.jpg

20:31. EDWARD BLOM – LIVET PÅ EN PINNE

BETYG: 3 av 5 chips

Yes detta gillar jag!!! Hahahha "Egentligen är det kanske inte så viktigt att ha kul, men det är roligt" haha, bra sagt där Edward blom. Ok jag tror verkligen Edward Blom är extremt jobbig som person men hans musik är bra enligt mig. Det handlar om att njuta av livet och skita i alla "måsten", som är så populärt att säga men Blom menar det verkligen. Detta borde gå till final.

20:33. Risken finns att Edward Blom börjar tro att all uppskattning betyder att han kan sjunga.

SVT-MELODIFESTIVALEN2018-2018-E01-4ae9.jpg

20:34. KIKKI DANIELSSON – OSBY TENNEESSE

BETYG: 5 av 5 chips

Detta är alltså Kikki Danielssons självbiografi på 3 minuter. Risken finns att melodin är stulen, men låten är ändå väldigt fin. Hon sjunger om att kämpa och vilja nåt mer än vad man är född till, och med en sån historia tycker jag inte att man kan misslyckas.

30.39. Nu börjar vi närma oss slutet på kvällens startfält??? Sjukt!! Det har gått fort!!!

Ska den här Fab-Freddie föreställa rolig? Och förresten finns det ingen mer programledare än den här Daniel Lindgren? Brukar de inte va fler? Så svagt.

SVT-MELODIFESTIVALEN2018-2018-E01-b4d7.jpg

20:42. KAMFERDROPS – SOLEN LEVER KVAR HOS DIG

BETYG: 4 av 5 chips

Ska den här artisten föreställa hemlig? Okej visst, hon kan väl va hemlig om hon vill det. Nåt som inte är hemligt är i alla fall att hon är inspirerad av Little Jinder!! Fast jag gillar hennes koncept att ta gamla låtar med "bra melodier" och förnya dem. Men det hjälper henne inte här eftersom detta är hennes orginallåt. Den är väl rätt bra. Bra med sån saxofon i bakgrunden. 

Oj, nu blev det helt plötsligt jättemånga av henne på scenen??? Blev rädd.

SVT-MELODIFESTIVALEN2018-2018-E01-1616.jpg

20.47. BENJAMIN INGROSSO – DANCE YOU OFF

BETYG: 4 av 5 chips

Benjamin Ingrosso är alltid ett säkert kort! Jag älskar ju familjen Wahlgren. Ha ha, Benjamin ser en helt annan "vibe" i Los Angeles där han kan va anonym. Såklart... Folk tycker hans låtar har Michael Jackson-vibe, gud kan han nåt annat ord än vibe?!

Tycker mer han känns som Justin Bieber än Michael Jackson, i alla fall med den här låten. Han är i alla fall väldigt bra! Det är ju bara ett faktum? Han kan verkligen dansa och sjunga vilket är det man alltid kommer längst på i Melodifestivalen. Sen kanske han kunde haft en lite mer minnesvärd refräng... 

20:51. Jaha det där var alla bidrag. Men programmet håller på ett tag till och jag kommer finnas här och kommentera Daniel Lindgren och Fab-Freddies taffliga uppenbarelser.

20:56. Vill slänga in en liten reflektion om Kamferdrops vs. Little Jinder. Tror ni inte Kamferdrops kommer rätt in i en tid då det blir ute att va cool? Och Little Jinder är ju cool. Så nu är det Kamferdrops tid.

20:57. Nu blir det historiegenomgång!!! Vad bra med folkbildning. Bra där SVT!!

21:00. Orkar inte kommentera Ebbots framträdande. Varför skriver folk om Tobbe Trollkarl på Twitter? Var han på scenen? Missade det, jag har fullt upp med att kolla ner i datorn! Men vem bryr sig om Tobbe Trollkarl? Det krävs tyvärr inte mycket för att folk på Twitter ska känna "haha XD XD XD".

21:02. Åh vi har redan ett resultat!! En timme efter att showen startat. Nu är det spännande!

21:03. Kikki Danielsson och Kamferdrops åker ut!!!! Fy fan vad fel.

21:05. Hur kunde Kikki Danielsson komma sist? Svenska folket är så grymma.

21:07. Jag ändrar mitt betyg på Edward Blom från en femma till en trea. Jag var för stressad när jag satte betyget och kunde inte tänka klart.

21:09. Kan de inte ha någon form av humor i det här programmet? Kanske ska Fab-Freddie föreställa humor men det duger inte. Ta tillbaks Petra Mede! Eller anser det att det är humor när invånare ska säga vad de tycker om Karlstad? Typ: "Haha, de är stolta över Christer Sjögren". Kanske. 

21:11. Är man pedofil om man tänder lite på Benjamin Ingrosso?

21:12. Jävlar va Peg Parnevik har blivit "tuff"!! Typ "alternativ stil"... coolt.

21:14. Puss-kamera vad fan är det? Så jävla vidrigt. 

21:15. Vi har ett resultat!! Igen. Okej. Nu är det alltså vilka som ska till final direkt och vilka som ska till Andra chansen.

VA?? Kom den tråkiga pianokillen direkt till final? Snälla ... fast jag sa ju iofs att folk där hemma i sofforna skulle bli berörda. Nu ska vi få höra den här låten igen. Ok bra då får jag en paus.

21:22. Första bidraget till Andra chansen är Renaida – All the fields. Jahapp. Och den andra som går till... sa han Kristianstad?! ... är Sigrid. Åh nu fick man se Samir Badran i bild, så glad!! Jag gråter.

Och det andra bidraget till final MÅSTE bli Benjamin?! Ja tänkte väl det. Ok Edward Blom är ute, kanske lika bra. 

Hur kan en. låt som heter Dance you off handla om en relation som tagit slut? Att man ska dansa bort relationen? Måste ju va så. 

21:28. Men gud, att John Lundvik gick upp med Benjamin och dansade? Vad tycker vi om det?

21:30. Ok det är. tydligen slut. Jag hann knappt börja äta mina chips. Jag har för mig att Melodifestivalen alltid håller på jättelänge, men tiderna förändras väl. Om jag ska vara ärlig känns det ganska skönt. Nu kan jag äta chipsen ifred. Tack för att ni hängde med!

Nöje, KulturAnna AxforsComment