Veckans söndagsmask: Kladdig och dålig portömmare

Idag testar Malin Håård en Black head peel off-mask som också peelar bort hud och hårstrån.

Den här gången testar jag en mask som ska rensa ut porerna. De här svarta maskerna blev poppis för några år sedan och delades friskt på internet. Mest var det ett företag som gjorde mycket reklam på Facebook, där maskerna såg ut (och förmodligen var) photoshoppade på modellerna.

omslagblackhead.jpg

Den här masken kommer inte från en halvskum Facebook-annons utan köptes på Apoteket. Jag har länge varit nyfiken på dem men inte riktigt vågat testa dem. De ser så smärtsamma ut. De drar ut både innehåll ur pormaskar och hår att döma av bilderna på sociala medier. Det blev så klart också poppis att fota närbilder på de här maskerna när man dragit av dem för att se allt som stannade kvar på masken.

Jag började ana oråd direkt när jag la masken. Den svarta sörjan klibbade fast på allting och var svårt att tvätta bort.

När jag testade la jag masken på panna, näsa och på hakan. Jag la den inte på kinderna, det kändes onödigt och kunde vara onödigt smärtsamt, vilket jag fick uppleva sen. Jag la på ett lager som skulle vara tjockare vid kanterna. Det var svårt att få till men jag försökte. Sedan ska man vänta 15-20 minuter eller tills masken torkar.

Problemet var att masken inte riktigt torkade. Jag väntade längre än 20 minuter och till slut blev jag otålig. Jag började dra av den där det hade torkat och det gjorde väldigt ont. Jag fick av lite men allt följde inte med. Det gick inte alls smidigt som i Facebook-videorna jag har sett. Där dras hela masken av helt och hållet, men inte i mitt stackars lilla ansikte.

IMG-5096.JPG

När jag lyckats dra bort det mesta såg jag fläckig ut och det var väldigt svårt att få bort de små resterna av mask som satt i mitt ansikte. Jag var röd efter att ha slitit bort både hud och hår med masken och sedan fick jag skrubba bort resten av masken.

När allting var borta kändes ansiktet väldigt stramt. Jag smorde in med en fuktkräm och då kändes det lite bättre. Men summan är ändå att jag inte kan rekommendera den här masken. En typisk grej för porestrips som man sätter på näsan som ska dra ut porinnehåll och masker som denna är att de kan öppna upp porerna mer och göra dem större, när ens syfte med sådana saker snarare är att minska porerna.

Och för att minska porerna ska man ju hellre jobba med syror för att lösa upp smutsen i porerna och minska dem på det sättet. Men mer om det en annan gång! Ha en go söndag!

BeautyMalin Håård