9 gubbiga grejer som faktiskt måste komma tillbaka

Många gubbiga grejer är vi glada över att slippa, men här är några som faktiskt är värda att bevara till kommande generationer!

Husmanskost

Var kan man få tag i en hederlig räkbaguette nu för tiden? Med en vanlig go kopp svart kaffe, med påtår som ingår. Går man på stan vid lunchtid så är det svårt att få tag på en helt vanlig kålpudding eller köttbullar med sås och lingon. Visst, många tycker att kött inte är så fräscht, men här är ett förslag till någon driven entreprenör: starta en vegetarisk restaurang som serverar husmanskost. En portion ska inte kosta mer än 80 kronor och då ingår kaffe och efterrätt, och en läsk. 

kottbullar.jpeg

Arenarock

Gubbmusik i stil med Dire Straits, Rolling Stones, Bruce Springsteen och Pearl Jam – detta är riktigt bra musik, om man bara tar sig tid att lyssna. Det svänger samtidigt som texterna ofta är riktigt tänkvärda. Fem plus!

Korsord

En riktigt underskattad syssla. Den Calle Schulmanska trenden att slopa tekniken och minska mobilanvändandet kan utvecklas i den här underbara riktningen: återuppväck farfars gamla metod för att fördriva tid! Slå dig ner i soffan och kom in i ett meditativt flow med en korsordstidning. 

Bekväma kläder

hellyh.jpg

Fleecetröjor är redan på ingång igen, men det går inte att hylla dem nog. Ett mjukt, varmt, nopprigt Helly Hansen-täcke att klä sig i, det är väl egentligen allt man behöver? Förutom ett par goa tofflor då... och en randig pyjamas. Kanske även en nattmössa att dra om huvudet när det är riktigt kallt?

Noga utvalda sprit- och vinsorter

Automatisk vinöppnare – en bra att ha-grej.

Automatisk vinöppnare – en bra att ha-grej.

Glöm att bara ta den billigaste ölen på krogen eller nåt vin som "ser bra ut" på Systemet – kvalitativt drickande kräver noggrann research, vilket alla gubbar vet. Köp gärna på dig ett lager med alkohol som du kan lagra i källaren om du har någon, annars går nog garderoben lika bra. Åk gärna över till Danmark eller Polen där du kan hitta bra öl, vin och sprit för ett billigt pris och packa bilen full! Ta fram när du får gäster och berätta hela bakgrundshistorien och hur drycken tillverkats. 

Kom ihåg att köpa en automatisk korköppnare till vinet! Det är fräckt. Vilket för oss in på nästa punkt:

Att uppskatta tekniken 

ladda ned.jpeg

Datorer och streaming är egentligen fantastiskt men yngre personer tenderar att ta det för givet, medan gubbar gärna pratar om sin fascination. När det kommer ut en ny liten mackapär på marknaden som fungerar via BlueTooth så är en gubbe inte sen med att köpa den. Tänk om vi andra också kunde visa sådan tacksamhet över saker runt omkring oss?

Att "kolla läget" i sitt område

Gubbar går ofta på promenader för att "kolla läget" där de bor. De kollar så att ingen slänger sopor i fel sopnedkast och ser till att ingen parkerar tokigt. Tänk att det finns människor som bryr sig så mycket om sin omgivning. Gubbar tar sitt ansvar som medborgare.

Vetenskap och natur

Gubbar älskar tidningen Illustrerad Vetenskap och att kolla på naturprogram. Det är ett utmärkt intresse i dessa tider när hotet mot miljön blir större och större. Alla unga borde ta efter.

En ordentlig verktygslåda

giphy.gif

Unga människor måste bli mer utrustade i hemmet, så som gubbar varit i alla tider. Inget ska hindra oss från att skruva upp en hylla eller gardinstång. Snart har gubbarna dött ut och kommer inte kunna hjälpa oss längre. Det är dags att vi alla skaffar oss varsin välfylld verktygslåda!

Livsstil, NöjeLoveStory