Lovestory ger er musik till helgen!

Musiktips! Lovestorys Ebba Sigeback ger er en massa nya låtar att lyssna på i helgen. Bara att lyssna och njuta!

 

LOVESTORY MUSIK.jpg

Den första singeln från Björns vänners senaste album, som så passande heter KBH singel är en lång, långsam och mysig låt. Om att vara ensam, att längta efter någon att vara nära och hopplöshet. Klassiskt Björns vänner-sound och den välbekanta obekväma känslan i låttexten.

Hop Along släppte förra veckan typ ett av årets hittills bästa album. Det var sjukt svårt att välja endast en låt från albumet till denna lista, alla är typ 100% fulländade och albumet gör sig bäst att lyssnas på som helhet. Men om jag skulle välja en låt skulle det vara How Simple, en ganska popig låt med den i princip perfekta raden “How simple my heart can be, frightens me”. Jag älskar den, vet inte ens vad mer jag ska säga.

Snail Mail släppte tidigare i år singeln Pristine. JAG KAN INTE SLUTA LYSSNA PÅ DEN HÄR. Texten, gitarrerna, Lindsey Jordans röst - jag får inte nog. Och låten blir bara bättre ju mer jag lyssnar på den. Det absolut fetaste i låten är bryggan där Jordan exploderar ut i låtens bästa textrader: “ ”Who do you change for?  Who’s top of your world? And out of everyone Who’s your type of girl?”. Längtar så mycket till albumet Lush släpps den 8 juni.

Det finska bandet Litku Klemetti & Tuntematon Numero beskrivs på skivbolagets hemsida som en blandning mellan finsk schlager och rock, och jag tycker det sätter fingret typ exakt på hur deras sound är. Fattar ju absolut inte ett ord av vad Litku Klemetti sjunger men älskar hennes röst. Behöver inte ens förstå när musiken är såhär bra.

Kate Nash, allas våran popälskling, har crowdfundat ihop pengar tillsammans med sina fans för att kunna släppa ännu ett album. Det har varit ganska tyst på musikfronten på sistone för sångerskan, men nu är hon tillbaka med 14 låtar av och för fansen. Så himla fint visst? Älskar Kate Nash och älskar låten Twisted Up. Det är en röjig poplåt som är lite mer skrikig än Kate Nash vanligen är, och jag älskar det. Speciellt när hon skriker “And now I'm at the beach, and I'm naked too. I'm dancing at the full moon yeah, and I'm howling for you”. Mmhh.

Sist men inte minst vill jag lyfta Honugsvägens andra singel Kalla mig för satan. Honungsvägen har kallats för “Umeås nya supergrupp” och jag är inte sen att hålla med. Kan typ inte gå fel med pop från Umeå. Honungsvägen må va en ny supergrupp, men de består av träffsäkra musiker som vi tidigare hört i Säkert!, INVSN och Isolation Years. Kalla mig för satan är en trallvänlig poplåt som ändå lyckas med att göra något som inte känns uttjatat. Texten är mindre popgullig än deras tidigare singel och mer riktad kraftfull. En lovande singel inför kommande musik från Umeåbandet.

Dom kallar mig för satan

Varm och trygg men ingen känner mig

Kroppsligt fel och jag bränner dig

gillade du texten? följ lovestory på facebook och instagram

 

Kultur, NöjeEbba Sigeback