Ny musik era spellistor skriker efter!

LoveStorys musikskribent Ebba Sigeback har nya musiktips till er! Hiphop, dreampop, indiepop. All great things slutar på -op osv.

 

LOVESTORY MUSIK2.jpg

Lemon Glow - Beach House

Älskaaaade Beach House. Första av 3 släppta singlar inför nästa album var Lemon Glow, en drömpopig låt med en mycket mysig och lite mystisk känsla. Alla som är suckers för najs synthljud och drömpop (vem är inte???) kommer älska Lemon Glow. Beach House är verkligen proffs på att förnya sitt sound samtidigt som de behåller kärnan i sin stil. Detta är så braaaa. Wow.

 

Tur att vi lever samtidigt - Markus Krunegård

Tur att vi lever samtidigt är en typisk Krunegård-låt. Samma slags melodi som annars, samma gnälliga Norrköpingsdialekt som pratar fram låttexterna och popiga gitarrer. Ingenting att anmärka på, lika bra som vanligt. Också svårt att inte gilla en artist som bjuder in Kristina Lugn för att göra musik tillsammans. Spänd på att höra hur det kommer bli.

Tyst - Cleo


Tyst släpps i samband med Random Bastards och Hoopdiggas #storspovsmånad, vilket i korthet innebär att flera olika artister från de båda skivbolagen släpper låtar kontinuerligt under hela april månad. Cleos bidrag Tyst är en singel som ursprungligen skrevs till Riksteaterns föreställning ”FATTA med Cleo & Juck”. Ett feministiskt manifest i form av en riktigt tung hiphoplåt. Älskar.

deep end - Lykke Li

Popdrottningen Lykke Li släppte i veckan två låtar, varav deep end är en av dom. Låten är mindre popig än Lykke Li annars är, jag tycker den har mer rnb-känsla än hennes andra låtar. Älskar när favoritartister överraskar en och gör något nytt. Catchy låt helt enkelt.

Look Up Kid - Princess Nokia

Princess Nokia är så himla cool och begåvad. Look Up Kid är en av låtarna från hennes nya album A Girl Cried Red och den fångade min uppmärksamhet när jag lyssnade igenom albumet eftersom den är så, oväntad typ? Mycket gitarr, mer poprockig än hennes andra rnb/raplåtar. JAG ÄLSKAR DET. Så fett.

La Neta - Hanna Järver

Hanna Järver har senaste åren blivit en självklar del av Sveriges indiepopscen. Hennes elektroniska poplåtar och melankoliska synthballader handlar oftast om vardag och liknar mycket av den andra samtida svenska popen. Rak, välproducerad och lättlyssnad. Hennes nya album So Long släpptes i veckan och är fyllt till bredden av hits. La Neta är en av popigare på albumet, och är precis som en poplåt ska. Enkel, passar lika bra på ett dansgolv som hemma i köket med en välskriven text.

gillade du texten? följ lovestory på facebook och instagram

Nöje, KulturEbba Sigeback