Produktrecension: Brännande mask för extra lyster

Det svider och bränner och ansiktet blir helt rött efteråt. Men det gör ingenting, för den här produkten fungerar - på riktigt. Skönhetsredaktören testar Emma S Treatment Enzyme Peel.

Foto: Lennart Durehed, Andreas von Gegerfeldt

Foto: Lennart Durehed, Andreas von Gegerfeldt

Jag hade hört om Emma S Treatment Enzyme Peel många gånger innan jag tog steget och testade själv. I grupper jag är med i på Facebook la folk upp bilder på hur röda de blev av den och hur ont den gjorde - men lovade att den fungerade. Jag var skeptisk över om den faktiskt fungerade som den lovade - att man ska se resultat direkt. Men alla lovord från recensioner och flera vinster från till exempel Kicks och Styleby gjorde att jag till slut köpte den och skulle testa.

Jag tycker själv att jag har tålig hud. Peter Thomas Roths Pumpkin Enzyme Mask tycker en del gör för ont för att använda, men jag bara att den svider lite i början. Jag trodde därför inte att jag skulle tycka att det kändes så mycket. Men när jag la på masken på ansiktet kände jag direkt att den började arbeta.

enzyme.jpg

Den ska bara verka på huden i en minut, vilket egentligen betyder att när jag har lagt på masken på hela ansiktet så ska jag börja ta bort det från den delen jag började med. Så snabbt går en minut. Det här är ingen mask du kan gå runt med i 20 minuter medan du läser lite i en bok, du måste hålla koll på tidtagaruret.

Masken innehåller både AHA-syra, BHA-syra och enzymer från mango och papaya. Allt detta jobbar med att lösa upp pormaskar, ta bort döda hudceller, återfukta huden och ge lyster. Direkt efter att masken har verkat och jag har tvättat bort den med hjälp av tvättlapp ser jag exakt var någonstans på huden jag har haft den för där är jag röd. Det både ser u och känns som att jag har solat en hel dag. Den brännande känslan släpper inte förrän ett tag senare. Men det känns bättre av att lägga på en lugnande fuktmask som jag sover med.

När jag vaknar på morgonen sen är huden helt fantastisk. Porerna har minskat av behandligen, huden känns så mjuk och återfuktad och ansiktet har mer lyster. Jag kan absolut rekommendera den här masken. Tänk på att inte ha den på för länge och inte göra det innan du ska iväg på något viktigt. Den brända och röda känslan lägger sig efter ett tag, men mitt tips är att göra det här på kvällen och sen lägga på en fuktmask och sen vakna på morgonen till ett helt nytt ansikte. Undvik området kring ögonen och var inte rädd om det bränner efteråt.

Läs också vår text om syror här!

BeautyMalin Håård