Guide: Solskyddsfaktor till alla!

Glöm inte solskyddsfaktorn i sommar! Men vilken ska du använda? Här kommer tips!

Förs och främst: glöm inte solskyddsfaktor i din dagkräm! Solskydd behövs mer än bara på sommaren, och solskydd i dagkrämen är ett bra sätt att automatiskt få solskydd varje dag utan att smörja in med en specifik kräm.

Basiderm, SPF 30

basiderm.jpg

Basiderm med SPF 30 fungerar för mig med tendens till fet hy. Den innehåller solskydd, men gör inte huden fet eller ger mer finnar. Den här kan man också använda om man behandlar akne med läkemedel, enligt apoteket. Pris: 179 kr för 50 ml.

Paula's Choice, SPF 30

paulaschoice.jpg

Paula's Choice Ultra Light dagkräm med SPF 30 är verkligen Ultra light. Den går in i huden lätt och snabbt och känns inte kletig alls. Passar också om man har blandhy eller fet hy. Det här är absolut en favorit! Ca 340 kronor.

Shiseido, SPF 50

shiseido.jpg

Shiseidos hudkräm med SPF 50 skyddar mot föroreningar förutom UV-strålningar och är väldigt återfuktande, perfekt för alla torrisar! 410 kr.

The Body Shop, SPF 50

Skärmavbild 2018-05-02 kl. 20.47.16.png

The Body Shops Skin defence Multi-Protection Essence SPF50 är lätt i konsistensen och går snabbt in i huden. Det är ovanligt att hitta en produkt med SPF 50 som är så lätt, passar också för fet hy och skyddar även mot luftföroreningar. 295 kr.

Garnier, SPF 50

garnier.jpg

Garniers Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Protection Mist SPF 50 är en solskyddsspray för ansiktet som man enligt utsago kan ha över smink, vilket ju är perfekt om man behöver bättra på sitt solskydd under dagen. 99 kr.

Till resten av kroppen finns det solskyddskrämer, spray och moussevarianter. Sprayerna brukar vara lättare, både i konsistens och lättare att applicera. Många tycker att mousse också är lättare att applicera och glider in i huden snabbare, medan många håller sig till kräm och menar att det är billigare i längden än mousse och spray. Sprayformerna finns i olika varianter, pumpspray och vanlig spray (som hårspray).

Eucerin, SPF 50

eucerin.jpg

Eucerin Sun Spray SPF 50 är lugnande och passar även känslig hud. Det här är en pump-spraysvariant. 199 kr.

Biotherm, SPF 30

biotherm.jpg

Biotherm Sun Mist SPF 30 är återfuktande och är i den där hårspray-versionen. Det är väldig bekvämt och går snabbt in i huden.

Evy, SPF 50

evy.jpg

Evy Sunscreen Mousse SPF 50. Moussen funkar bra för de med känslig hud, och går även att använda i ansiktet. Den jobbar även för att reparera och motverka skador på huden till följd av solen, genom sina ingredienser som bland annat är C- och E vitamin, silkesextrakt och kollagen. 219 kr.

Apoteket, SPF 30

apoteket.jpg

Apoteket sollotion SPF 30. En klassiker! En klassisk kräm som luktar solsemester och ska hålla vid sol och bad. 149 kr.

Glöm inte läpparna! Varenda liten del av kroppen som är i solen ska täckas med solskydd, men många glömmer läpparna. Det finns många olika varianter av produkter. En rekommendation är att använda produkter som är avsedda för läpparna och inte solskydd för kroppen. De som är gjorda för läpparna inte bara skyddar mot solen utan vårdar även läpparna.

ACO, SPF 25

aco.jpg

ACO Sun soft lips SPF 25. Lip gloss med SPF 25 som återfuktar, skyddar och är vattenresistent. Oparfymerad.

The Body Shop, SPF 15

Skärmavbild 2018-05-03 kl. 17.56.36.png

The Body Shop Vitamin E Lip Care SPF 15. Vårdar läpparna med Vitamin E och skyddar mot solen med SPF 15. Doftar vanilj. 75 kr.

Applicera solskydd innan du ska ut i solen så att det hinner gå in i huden ordentligt och glöm inte att återapplicera. Om du undrar varför du ens ska hålla på med solskydd så kommer en intervju med Apotekets toxikolog Winta Woldai nästa vecka, där hon förklarar varför solskydd är så viktigt. Håll utkik!

BeautyMalin Håård